Πρώτη μέρα στο σχολείο μετά το μακελειό

21:00 3/1/2013 - Πηγή: 24wro
Την πόρτα του σχολείου τους πέρασαν σήμερα τα παιδιά στο Νιουτάουν, πρώτη φορά μετά το μακελειό...
που συνέβη τον περασμένο μήνα, όταν ένας 20χρονος σκότωσε με τέσσερα όπλα που είχε στην κατοχή του συνολικά 26 άνθρωποι, ανάμεσά τους είκοσι μικρά παιδιά.

Στους δρόμους της περιοχής στο Κονέκτικατ των Ηνωμένων Πολιτειών έκαναν και πάλι – μετά από καιρό – την εμφάνισή τους τα σχολικά λεωφορεία που μετέφεραν τους μικρούς μαθητές στο νέο σχολικό κτίριο. Πρόκειται για ένα εγκαταλελειμμένο συγκρότημα
το οποίο παλαιότερα χρησιμοποιούνταν ως σχολείο και αναπαλαιώθηκε προκειμένου να φιλοξενήσει τα παιδιά.

Οι γονείς των παιδιών ανέφεραν πως είχαν ανάμικτα συναισθήματα για την επιστροφή των παιδιών τους στο σχολείο. Η 35χρονη Άνκα Ρομπέρτο, μητέρα μιας πεντάχρονης κοπέλας, αποχωρίστηκε μετά από καιρό την κόρη της έξω από το σπίτι τους, που βρίσκεται πολύ κοντά από το σημείο που σημειώθηκε η τραγωδία και το οποίο παραμένει ακόμη «απαγορευμένη ζώνη» για όλους, εκτός από τους αστυνομικούς. Η Ρομπέρτο είπε στο Reuters ότι ήταν ιδιαίτερα αγχωμένη για την επιστροφή της κόρης της στο σχολείο, ενώ το πεντάχρονο κοριτσάκι ήταν πολύ χαρούμενο που ξαναβρέθηκε με τους φίλους του. «Τα παιδιά αγκαλιάστηκαν, έπαιξαν μαζί, συμπεριφέρθηκαν σαν παιδιά», τόνισε και πρόσθεσε ότι η συμπεριφορά των δασκάλων ήταν πολύ ζεστή στο καλωσόρισμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχολείο στο Κονέκτικατ έχει ένα νέο, υπερσύγχρονο σύστημα ασφαλείας, ενώ αστυνομικοί βρίσκονταν έξω από το κτίριο και περιφρουρούσαν το σημείο, ώστε να διασφαλίσουν ότι τα παιδιά είναι ασφαλή. Μάλιστα, ένας αξιωματούχος τόνισε ότι «πρέπει να μετατρέψουμε αυτό το σχολείο στο πιο ασφαλές στην Αμερική».

Εξάλλου, η 35χρονη μητέρα Ρομπέρτο, όταν ρωτήθηκε για το εάν ανησυχεί για την ασφάλεια της κόρης της, είπε ότι «υπάρχει επιτήρηση. Τα παιδιά βρίσκονται σε πολύ ασφαλές περιβάλλον».

real.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα