Πρωτόπαπας: Οι κουκλοφόροι προβοκάρουν και την κυβέρνηση

16:00 2/7/2011 - Πηγή: 24wro
«Χρέος της αστυνομίας δεν είναι να αντιπαρατίθεται με τον κόσμο…
Χρέος της είναι να προστατεύει την ελευθερία και την ελευθερία της έκφρασης», σχολίασε σχολιάζοντας τα τελευταία περιστατικά ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας.
Σε εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξη στον ΑΝΤ1 97,2, υπενθύμισε πως ο κύριος Χρυσοχοϊδης όταν είχε πάει στο Υπουργείο Προστασίας του
Πολίτη, αντιμετώπισε κάποια φαινόμενα σχέσης κάποιων μέσα στην αστυνομία με ακροδεξιές και παρακρατικές καταστάσεις και πως το ίδιο, επιτυχημένα, θέλει να τα αντιμετωπίσει και ο κύριος Παπουτσής .
«Πρέπει να αντιμετωπιστούν αυτά τα φαινόμενα, δηλαδή φαινόμενα που εκθέτουν την αστυνομία, φαινόμενα που δημιουργούν στον κόσμο ερωτηματικά πρέπει αμέσως να αντιμετωπίζονται, δεν πρέπει να τα αφήνουμε να πέσουν κάτω», πρόσθεσε, τονίζοντας πως οι κουκουλοφόροι προβοκάρουν και την κυβέρνηση και αρνούμενος οποιαδήποτε σύνδεση της κυβέρνησης με αυτούς που δημιουργούν επεισόδια. «Και αν κάποια σταγονίδια από αυτούς διασυνδέονται με κομμάτια της αστυνομίας να τα βρούμε και να τα κόψουμε αυτά τα κομμάτια», υπογράμμισε.
«Θέλει προσοχή όχι τι έχεις στο μυαλό σου μόνο αλλά και πως το εκφράζεις».
Σχετικά με τις δηλώσεις Πάγκαλου, σημείωσε πως «θέλει προσοχή όχι τι έχεις στο μυαλό σου μόνο αλλά και πως το εκφράζεις. Γιατί για παράδειγμα υπάρχουν πάρα πολύ δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι αισθάνονται ότι παλεύουν και ότι κάνουν καλά τη δουλειά τους και μάλιστα πια είναι και χαμηλά αμειβόμενοι, δεν μπορείς να τους ταυτίζεις όλους και να λες ότι όλοι είναι κοπρίτες ας πούμε.
Άρα πρακτικά αν υπάρχει ένας κοπρίτης και μια καλή, οφείλεις να πεις πως είναι τα πράγματα και να τιμωρήσεις τον ένα που δεν κάνει καλά τη δουλειά του. Εμένα δε μου αρέσουν οι γενικεύσεις, δεν μου αρέσει να τους περνάω όλους με μια μονοκονδυλιά και να τους σβήνω ή να τους γράφω, μου αρέσει να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους αλλά να τιμωρούνται εκείνοι οι οποίοι πράγματι δημιουργούν προβλήματα και τους υπόλοιπους και δηλητηριάζουν το σύνολο του σώματος όποιοι και να είναι αυτοί.
Δημόσιοι υπάλληλοι είναι, συνδικαλιστές είναι, γιατροί, δικηγόροι, πολιτικοί ότι είναι πρέπει αυτός ο οποίος δηλητηριάζει το υπόλοιπο σώμα πρέπει να αποκόπτεται ώστε το υπόλοιπο σώμα να προχωρά υγιές».
Ζήτησε πάντως να μην πιανόμαστε από κάθε λέξη και «τιναζόμαστε όλοι στον αέρα. Θέλει πολύ ψυχραιμία αυτόν τον καιρό και θέλει να μπορούμε να κουβεντιάζουμε όλοι με όλους».
«Ύβρις», για το λαό και οι δικές μας καθυστερήσεις
Με αφορμή έκφραση πρωθυπουργού περί «ύβρεως» στη διαχείριση των προηγούμενων ετών, διευκρίνισε ότι δεν πρέπει να απομονώνουμε μια λέξη γιατί βγαίνουν λάθος συμπεράσματα και τόνισε ότι όλο το τελευταίο διάστημα ο Γιώργος Παπανδρέου ακολούθησε μια ιδιαίτερα συναινετική πολιτική.
Ερωτώμενος ωστόσο αν είναι «ύβρις» για το λαό η απραξία σε ορισμένα ζητήματα τους προηγούμενους 21 μήνες, απήντησε θετικά.
Για τις αμοιβές των βουλευτών και τη μείωση της
Keywords
Τυχαία Θέματα