Πρωτοβουλίες για επαναπατρισμό κεφαλαίων προανήγγειλε ο Παντελής Οικονόμου

16:50 21/6/2011 - Πηγή: 24wro
Σειρά πρωτοβουλιών ανάμεσα στις οποίες θα είναι και ο επαναπατρισμός κεφαλαίων… μέσα στις επόμενες εβδομάδες προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου, σε ομιλία του στη Βουλή

«Θα υπάρξουν πολλές πρωτοβουλίες τις επόμενες εβδομάδες. Θα συνεκτιμήσουμε την υπεύθυνη στάση όσων έχουν βγάλει λεφτά στο εξωτερικό να τα φέρουν πίσω στη πατρίδα, με όσους έχουν σκεφτεί αντιπατριωτικά και αντεθνικά. Αυτοί που θα επιδείξουν εθνική συνείδηση δεν θα έχουν την ίδια αντιμετώπιση
με αυτούς που έχουν παίξει στη χρεοκοπία της χώρας για να κερδίσουν», τόνισε χαρακτηριστικά σε ομιλία του στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών Παντελής Οικονόμου. Ανέφερε μάλιστα ότι θα δοθεί στη δημοσιότητα λίστα ονομάτων με βεβαιωμένες τέτοιες πράξεις, όχι όμως, όπως είπε, “με το σκεπτικό της ποινής και της είδησης στα βραδινά δελτία ειδήσεων”, αλλά σε μια προσπάθεια να αυξηθούν τα έσοδα.
Έδωσε ακόμα έμφαση στην πάταξη της φοροδιαφυγής και δήλωσε “συγκρατημένα αισιόδοξος γιατί υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι η Ελλάδα θα πετύχει”.
«Δεν συζητάμε σήμερα τη στενή οικονομική πολιτική και το Μεσοπρόθεσμο. Συζητάμε για ψήφο εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση», τόνισε ο Παντελής Οικονόμου, ενώ σχολιάζοντας όσους προτείνουν εκλογές υποστήριξε ότι «αυτό σημαίνει ακύρωση του χρονοδιαγράμματος της πέμπτης δόσης και ακύρωση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος».
Απέρριψε ακόμα τους ισχυρισμούς των επικριτών του ότι άλλαξε απόψεις και θέσεις, επικαλούμενος και τις δημόσιες δηλώσεις του στις 16 Μαΐου, συμπληρώνοντας «ο ισχυρισμός ότι όσοι ψηφίσαμε το Μνημόνιο, ανάμεσα τους και εγώ, το αγαπούσαμε και μας άρεσε δεν είναι δημοκρατικός. Αντίθετα είναι επικίνδυνοι και στα όρια του φασισμού αυτοί που δεν μας θέλουν να σκεφτόμαστε ελεύθερα».

Keywords
Τυχαία Θέματα