Ψάχνετε δουλειά; Ζητούνται παλαιστές για σούμο

10:23 6/11/2012 - Πηγή: 24wro
Σε εμάς μπορεί να φαίνεται από ακατανόητο ως αντιαισθητικό. Για τους Ιάπωνες όμως...
αποτελεί το εθνικό τους σπορ. Χαρίζει πλούτο και φήμη στους πρωταθλητές του όμως ελάχιστοι είναι πλέον εκείνοι που θέλουν να ασχοληθούν μ' αυτό. Το σούμο δεν περνάει και τις ευτυχέστερες μέρες του καθώς μόλις 56 υποψήφιοι έκαναν αίτηση για να περάσουν την απαιτούμενη εκπαίδευση και να γίνουν οι νέοι εκπρόσωποί του. Στημένοι αγώνες, εκφοβισμός των εκπαιδευόμενων, χρήση ναρκωτικών, αλλά και σχέσεις με τη μαφία έχουν αμαυρώσει την εικόνα του και είναι ενδεικτικό ότι πέρσι 115 παλαιστές αποχώρησαν από το άθλημα.

Επιπλέον
το σούμο δεν είναι πια δημοφιλές ανάμεσα στους νέους της χώρας, καθώς το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ κερδίζουν συνεχώς πόντους. Το άθλημα έχει συνδεθεί με τις αξίες της πειθαρχίας, του αυτοελέγχου και της ηθικής, αλλά τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε φάση παρακμής καθώς χάνει το κοινό του, αλλά και τα έσοδά του. Ακόμα και πιστοί χορηγοί όπως η McDonald’s έχουν αποσύρει την υποστήριξή τους καθώς το σπορ παρακολουθείται πλέον από τους ηλικιωμένους.

Παρόλα αυτά εξακολουθεί να προσφέρει υψηλές οικονομικές απολαβές ενώ στις τάξεις του βρίσκονται πλέον αθλητές και από ξένες χώρες. Αυτή τη στιγμή οι δυο σημαντικότεροι παλαιστές του σούμο προέρχονται από τη Μογκολία, ενώ υπάρχουν παλαιστές ακόμα και από την Εσθονία και την Αίγυπτο.

moneypro.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα