ΨΑΡΙ ΚΑΙ ΧΑΛΟΥΜΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΤΗΣ ΕΕ

19:32 16/3/2012 - Πηγή: 24wro

Ψάρι, κρέας και κυπριακά τυριά με την υπογραφή του Έκτορα Μποτρίνι θα περιλαμβάνει το... μενού για τους ξένους υπουργούς και πρωθυπουργούς στη Σύνοδο Κορυφής που θα λάβει χώρα στην Κύπρο.

Ο Έλληνας σεφ και η ομάδα του επιλέχθηκαν μεταξύ εκατοντάδων ξένων συμμετοχών έπειτα από διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες. Ο λόγος; Το χαμηλό κόστος και η άριστη ποιότητα.
Όπως
αναφέρει στο protothema.gr ο βραβευμένος σεφ, «οι μοναδικοί Έλληνες στον διαγωνισμό ήμασταν εμείς, εγώ και τα έντεκα άτομα της ομάδας μου. Παρουσιάσαμε τα μενού για όλους τους επισκέπτες, από δημοσιογράφους μέχρι τεχνικούς, πρωθυπουργούς και υπουργούς. Στη συνέχεια μιλήσαμε για το μπάτζετ και τους δείξαμε φωτογραφίες των πιάτων. Οι γευσιγνώστες μάς βαθμολόγησαν, ρίξαμε αρκετά το κόστος και περάσαμε. Οι εποχές είναι πολύ δύσκολες και είμαι σίγουρος ότι μας επέλεξαν επειδή είχαμε το οικονομικότερο μενού. Ρίξαμε τις τιμές 30%-40%».
Όσο για το μενού, θα κυριαρχεί το ψάρι και το κρέας προσαρμοσμένα στα κυπριακά δεδομένα. Τα δύο παραδοσιακά τυριά, χαλούμι και αναρή, θα έχουν σίγουρα την τιμητική τους και ο σεφ θα βάλει τα δυνατά του για να πείσει τους Ευρωπαίους ηγέτες ότι οι σωστές αποφάσεις… περνούν από το στομάχι. «Τα πιάτα θα είναι όπως αυτά που μαγειρεύω και στο εστιατόριό μου. Προσθέσαμε όμως και άλλα κυπριακά υλικά, τυριά και κουμανταρία (κρασί), και είμαι σίγουρος ότι θα ενθουσιαστούν. Παρ’ όλα αυτά, μας περιμένει πολλή δουλειά, αφού για έξι ολόκληρους μήνες θα μαγειρεύουμε για εκατοντάδες άτομα».
Πάντως, ο Έκτορας Μποτρίνι δεν σκοπεύει να «φαρμακώσει» κανέναν πολιτικό, ούτε φυσικά και την καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ που δυσκολεύει τις ζωές των Ελλήνων. «Το φαγητό είναι πολιτισμός και αυτό οφείλουμε να το επιδεικνύουμε και να το διαφυλάσσουμε ως Έλληνες».

apospasma.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα