Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση των «στημένων»

18:35 23/6/2011 - Πηγή: 24wro
Στον Εισαγγελέα«στημένων» παιχνιδιών, μεταξύ των οποίων οι Αχιλλέας Μπέος και Γιώργος Τσακογιάννης, με χειροπέδες στα χέρια... οδηγήθηκαν οι 10 κατηγορούμενοι για την υπόθεση των
Ο Αχιλλέας Μπέος κρατούσε μπροστά του ένα σακάκι για να μην φαίνονται οι χειροπέδες που ήταν περασμένες στα χέρια του. Σε ερώτηση των δημοσιογράφων στον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βόλου για ποιο λόγο βρίσκεται
εκεί, απάντησε: «Είναι μια φούσκα του ΠΑΣΟΚ».
Από την πλευρά του, ο ισχυρός ανήρ της Ηλιούπολης, Γιώργος Τσακογιάννης, απάντησε: «Για τον μ… τον Κούγια».
Καταιγισμός εξελίξεων
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο σκάνδαλο των «στημένων» παιχνιδιών που ταλανίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς οι εμπλεκόμενοι στις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις που έχουν καταγραφεί από την Ε.Υ.Π. ανέρχονται σύμφωνα με τη δικογραφία-μαμούθ σε συνολικά 85 άτομα.
Στην μεγαλύτερη επιχείρηση όλων των εποχών που αφορά το χώρο του ποδοσφαίρου προχώρησε χθες η ελληνική αστυνομία, συλλαμβάνοντας δέκα άτομα και προσαγάγοντας 25. Η εισαγγελική αρχή έχει ανάψει «πράσινο» φως για την σύλληψη ακόμα 5 ατόμων οι οποίοι και αναζητούνται από την αστυνομία.
Η επιχείρηση έγινε κατόπιν εισαγγελικής παρέμβασης και συνδέεται με τη μεγάλη έρευνα της Δικαιοσύνης για τους ύποπτους για στοιχηματική απάτη σε 41 ποδοσφαιρικούς αγώνες.
Μάλιστα, η άρση του απορρήτου ξεκίνησε από τον περασμένο Γενάρη.
Ειδικότερα, συνελήφθησαν οι: Αχιλλέας Μπέος (πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου), Σταύρος Ψωμιάδης (Πρόεδρος της Καβάλας, στον τραπεζικό λογαριασμό του οποίου βρέθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, 550 εκατ. ευρώ), Γιώργος Τσακογιάννης (παράγοντας της Ηλιούπολης, στο σπίτι του οποίου βρέθηκαν δύο όπλα με σιγαστήρα για τα οποία δεν έφερε άδεια), Δημήτρης ΖαβαντίαςΝίκος Χάλκος (πρόεδρος της Ηλιούπολης), Νίκος Παντέλης (Προπονητής), Αθανάσιος Ντότσης (μάνατζερ) και οι φερόμενοι ως διοργανωτές στοιχημάτων, κύριοι Νίκος Καρακούλιας, Ανδρέας Δημόπουλος και Νίκος Ζαμάνης. (παλαίμαχος ποδοσφαιριστής ο οποίος έχει παίξει ρόλο και στον ΠΑΟΚ),
Οι δικαστικές αρχές και η αστυνομία έφτασαν στους συλληφθέντες παρακολουθώντας τις τηλεφωνικές τους συνδιαλέξεις από τα ειδικά βαλιτσάκια που κατέχει η ΕΥΠ. Επίσης είχαν συγκεντρωθεί στοιχεία από καταθέσεις και έρευνες του ΣΔΟΕ. Μάλιστα, η δικογραφία που έχει σχηματιστεί αριθμεί 10.000 σελίδες.
Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, μεταξύ των 85 ατόμων βρίσκονται δυο γνωστοί διαιτητές, ένας διεθνής καλαθοσφαιριστής, ο οποίος σε τηλεφωνική του συνομιλία κάνει λόγο για θέματα ντόπινγκ (χάπια), καθώς και πολύ γνωστός ποδοσφαιριστής μεγάλης ΠΑΕ.
Ο διεθνής μπασκετμπολίστας έχει ήδη ενημερωθεί για την υπόθεση και σύμφωνα με πληροφορίες κρύβεται για να αποφύγει μια πιθανή σύλληψη, αν και ο ίδιος τονίζει στο περιβάλλον του πως δεν έχει καμία απολύτως εμπλοκή σε υπόθεση απαγορευμένων ουσιών και πως η συνομιλία του με τον εμπλεκόμενο παράγοντα στην υπόθεση των στημένων αγώνων, αφορά νόμιμα συμπληρώματα διατροφής.
Επίσης, σε αίτημα για άσκηση ποινικής
Keywords
Τυχαία Θέματα