Ρ.ΜΕΡΝΤΟΚ: Διέταξε έρευνα στις εφημερίδες που εκδίδει στη Βρετανία

17:55 30/8/2011 - Πηγή: 24wro
Ο όμιλος του Ρούπερτ Μέρντοκ News International ανακοίνωσε …
ότι διεξάγει ευρεία έρευνα σε όλες τις εφημερίδες που εκδίδει σχετικά με τις δημοσιογραφικές πρακτικές που ακολουθούνται. Υπενθυμίζεται ότι εκτός από τη News of the World που ανέστειλε την έκδοσή της τον περασμένο Ιούλιο εξ αιτίας του σκανδάλου των υποκλοπών ο όμιλος εκδίδει επίσης τις εφημερίδες Times του Λονδίνου και
την Sun.
Ο όμιλος News International αποτελεί θυγατρική της News Corporation και έχει πληγεί βαρύτατα από το σκάνδαλο με τις υποκλοπές το οποίο είχε σαν αποτέλεσμα να συλληφθούν υψηλά στελέχη του ομίλου και ο ίδιος ο Μέρντοκ να αναγκαστεί να καταθέσει στην αρμόδια επιτροπή της βρετανικής βουλής.  
Σε ανακοίνωσή του ο όμιλος αναφέρει ότι η έρευνα διεξάγεται εδώ και μερικές εβδομάδες με τη συμμετοχή της δικηγορικής εταιρείας Linklaters. Σκοπός της έρευνας είναι να διαπιστωθεί αν ακολουθούσαν και οι άλλες εφημερίδες τις πρακτικές που στοίχισαν στη News of the World την έκδοσή της.
Δημοσιεύματα στον βρετανικό Τύπο αναφέρουν ότι ο Μέρντοκ είναι εξοργισμένος με την τροπή που έχει πάρει η υπόθεση των υποκλοπών, καθώς και τον τρόπο που τα στελέχη του χειρίστηκαν τις αποκαλύψεις και προσπαθεί να βάλει ένα τέλος στο σκάνδαλο πριν αυτό παρασύρει στην κατάρρευση και τις υπόλοιπες εφημερίδες του ομίλου του.
Keywords
Τυχαία Θέματα