Ρωσία: Η διαφθορά είναι φυσιολογική και πολιτισμένη

14:12 10/2/2012 - Πηγή: 24wro
Η Ρωσία επανήλθε σε ένα επίπεδο διαφθοράς "φυσιολογικό" και "πολιτισμένο" μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης...
εκτιμά ο ρώσος σκηνοθέτης Στανισλάβ Γκοβορούκιν υπεύθυνος της προεκλογικής εκστρατείας του πρωθυπουργού Βλαντίμιρ Πούτιν.

"Σήμερα επανήλθαμε ξανά σε μια 'φυσιολογική', 'πολιτισμένη' διαφθορά, που αλοίμονο υπάρχει στην Κίνα (εκεί, τουφεκίζονται γι αυτό) στην Ιταλία και την Αμερική", δήλωσε ο Γκοβορούκιν σε συνέντευξή του στη εφημερίδα Troud.

"Σε εμάς η διαφθορά είναι πιο 'φυσιολογική'
σε σχέση με τις χώρες αυτές, αλλά εμείς είμαστε έτοιμοι να εξέλθουμε από αυτή την τερατώδη κατάσταση λεηλασίας", πρόσθεσε αναφερόμενος στις επίμαχες ιδιωτικοποιήσεις της δεκαετίας του 1990.

Στη Ρωσία, η διαφθορά είναι "ένα ελάττωμα από το οποίο είναι δύσκολο να απαλλαγούμε γρήγορα", είπε υπογραμμίζοντας ότι η μάστιγα αυτή υπήρχε από την εποχή των τσάρων.

"Σχετικά με αυτό, υπό τον Στάλιν, υπήρχε διαφθορά", πρόσθεσε ο Γκοβορούκιν χωρίς άλλη διευκρίνιση.

Η εποχή του πρώην δικτάτορα Ιωσήφ Στάλιν χαρακτηρίστηκε από ένα καθεστώς τρόμου, εκτελέσεις με συνοπτικές διαδικασίες, τον εκτοπισμό και τον εγκλεισμό σε στρατόπεδα συγκέντρωσης εκατομμυρίων ανθρώπων.

Ο πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ που είχε θέσει την πάταξη της διαφθοράς μια από τις προτεραιότητές του μόλις ανέλαβε την προεδρία το 2008, παραδέχτηκε ότι απέτυχε στο θέμα αυτό.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, που εκχώρησε το 2008 την προεδρία στον Ντμίτρι Μεντβέντεφ καθώς το ρωσικό Σύνταγμα δεν του επέτρεπε τρίτη συνεχή θητεία στο Κρεμλίνο μετά τις θητείες το 2000 και 2004, είναι το μεγάλο φαβορί των προεδρικών εκλογών της 4ης Μαρτίου.

newscode.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα