Ροζ πιστοποιητικό για τους ομοφυλόφιλους για να απαλλαγούν από τον στρατό

10:23 2/4/2012 - Πηγή: 24wro
Η στρατιωτική θητεία είναι υποχρεωτική για όλους τους Τούρκους άνδρες. Mπορούν να την...
αποφύγουν μόνο αν είναι άρρωστοι, άτομα με ειδικές ανάγκες ή ομοφυλόφιλοι. Αλλά αποδεικνύεται ότι οι τελευταίοι πρέπει να περάσουν από μια ταπεινωτική δοκιμασία,με την οποία ασχολήθηκε το BBC.

» Μου ζήτησαν να τους πω πότε είχα την πρώτη πρωκτική συνουσία, αν κάνω στοματικό σεξ, τι είδους παιχνίδια έπαιξα σαν παιδί.»

Ο Αχμέτ, ένας νεαρός άνδρας στα 20 του χρόνια, είπε στους αξιωματικούς ότι ήταν ομοφυλόφιλος και κλήθηκε, όπως και άλλοι κληρωτοί να υποβληθεί σε υγειονομικό έλεγχο.

«Με ρώτησαν αν μου άρεσε το ποδόσφαιρο, αν φορούσα γυναικεία ρούχα ή αν χρησιμοποιούσα άρωμα γυναίκας», λέει.Αρνήθηκε αλλά τους έδωσε μια φωτογραφία του στην οποία φιλάει έναν άλλο άνδρα,ελπίζοντας ότι αυτό θα του έδινε το “ροζ πιστοποιητικό” απαλλαγής.

Στο τουρκικό στρατό ζητάνε από τους ομοφυλόφιλους φωτογραφίες από τη στιγμή που κάνουν έρωτα! Όπως αποκαλύπτει στο BBC ο Gokhan “στις φωτογραφίες πρέπει να φαίνεται καθαρά το πρόσωπο σου κι επίσης να φαίνεται ότι είσαι “παθητικός”.Έτσι πήρε ο ίδιος το πιστοποιητικό απαλλαγής.”Ήταν φοβερά τραυματική εμπειρία” λέει και εξηγεί ότι ‘”είναι ακόμα φοβερό. Μπορούν να τις δείξουν στο χωριό μου, στους γονείς μου, στους συγγενείς μου.»

Όπως δημοσιεύει τo onalert.gr, ομοφυλόφιλοι άνδρες λένε ότι η ακριβής φύση των αποδεικτικών στοιχείων που απαιτούνται εξαρτάται από την ιδιοτροπία του στρατιωτικού γιατρού. Μερικές φορές, αντί των φωτογραφιών, οι γιατροί βασίζονται σε ένα «τεστ προσωπικότητας».

Ο τουρκικός στρατός αρνήθηκε στο BBC αιτήματα για μια συνέντευξη, αλλά ένας απόστρατος στρατηγός, ο Armagan Kuloglu, συμφώνησε να μιλήσει.

“Οι γκέι στο στρατό θα προκαλέσουν «πειθαρχικά προβλήματα», λέει, και δεν θα ήταν πρακτικό δημιουργηθούν «χωριστές εγκαταστάσεις, ξεχωριστοί κοιτώνες, ντους».

Λέει ότι αν ένας ομοφυλόφιλος άνδρας κρατά μυστική τη σεξουαλικότητά του, μπορεί να υπηρετήσει κάτι που ίσχυε μέχρι πρόσφατα στρατό στο των ΗΠΑ.

«Αλλά όταν κάποιος βγαίνει και λέει ότι είναι ομοφυλόφιλος, τότε ο στρατός θα πρέπει να βεβαιωθεί ότι είναι πραγματικά ομοφυλόφιλος”.
Keywords
Τυχαία Θέματα