Σαρώνουν τα πάντα και ...ζητείται πατρίς!

07:50 4/7/2011 - Πηγή: 24wro
"Ιστορικές εξελίξεις", εν πολλοίς επικίνδυνες όμως, δρομολογούνται στην πολιτική...
την κοινωνία και την οικονομία για τη χώρα μας.

Τις επόμενες μέρες καταφτάνουν τα πρώτα κλιμάκια ξένων απεσταλμένων από Βρυξέλες που θα αναλάβουν να ... διοικήσουν την Ελλάδα, το Κράτος και τα μεγάλα έργα.

Στην Ευρώπη, οι κ. Μπαρόζο, Γιούνκερ και Ρομπάι δηλώνουν πως η ΕΕ θέλει να βοηθήσει και επιμένουν πως «η Ελλάδα διατηρεί τα προνόμιά της», παρότι...
«περιορίζεται» η εθνική της ανεξαρτησία.

Τα βασικά μέτρα που θα αναλάβουν να φέρουν σε πέρας οι στρατιές των «μάνατζερ» που θα τοποθετηθούν στα υπουργεία είναι:

- κατάργηση των εφοριών και δημιουργία νέου φορολογικού μηχανισμού,

- «πλήρεις» και όχι «μερικές» αποκρατικοποιήσεις

- συνεχή stress tests για τις ελληνικές τράπεζες

- απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων μετά από 12 μήνες «μισθωτής εφεδρείας»

- «νέου τύπου» κοινοτικά προγράμματα, αναπτυξιακή βοήθεια και μεγάλα έργα.


Τι θα κάνουν οι ξένοι «μάνατζερ»

Το πρώτο κλιμάκιο που φτάνει στη χώρα μας θα εξετάσει τα έργα και τις δράσεις που επέλεξαν οι περιφερειάρχες, μετά τη συνάντηση που είχαν με τον πρωθυπουργό την περασμένη εβδομάδα. Δεν δεσμεύονται όμως να τα υιοθετήσουν, αφού οι ίδιοι θα προτείνουν ποια έργα και πώς θα εκτελεστούν, καθώς η ΕΕ θα αναλάβει να τα χρηματοδοτήσει έως και 100% του κόστους τους, χωρίς την οικονομική συμμετοχή της Ελλάδας –τουλάχιστον για τα επόμενα 2-3 χρόνια ή... και εσαεί!

Γενικότερα, οι ανατρεπτικές αλλαγές που επίκεινται προκύπτουν και από την έκθεση της Κομισιόν, μετά την τέταρτη αξιολόγηση της πορείας εκτέλεσης του μνημονίου.

Η πολιτική αυτή συμφωνία της Αθήνας με τις Βρυξέλλες και όλα τα ισχυρά κράτη-μέλη της ΕΕ ήταν η βάση για την εκταμίευση της 5ης δόσης των δανείων και κυρίως, για τον ενός νέου χρηματοδοτικού προγράμματος για την Ελλάδα.

Στην έκθεσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επαναλαμβάνει ότι τάσσεται κατά της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, επισημαίνοντας πως μια παρόμοια εξέλιξη θα προκαλούσε σοβαρές επιπτώσεις διάδοσης σε άλλες οικονομίες της ΕΕ και ένα έλλειμμα ρευστότητας που θα έφτανε τα 16,5 δισ. ευρώ για τις ελληνικές τράπεζες


Δημόσιο

Στην έκθεση επισημαίνονται καθυστερήσεις στην μείωση του μισθολογικού κόστους αλλά και του προσωπικού στο δημόσιο τομέα και στις ΔΕΚΟ .

Μάλιστα στο εδάφιο που αναφέρεται στο θεσμό της μισθωτής εφεδρείας όπου οι υπάλληλοι θα πληρώνονται με το 60% του αρχικού μισθού, αναφέρει συγκεκριμένα το ενδεχόμενο απολύσεων αν μετά από 12 μήνες μισθωτής εφεδρείας ο δημόσιος οργανισμός όπου υπηρετούσαν οι υπάλληλοι ή κάποιος άλλος δημόσιος φορέας δεν θα μπορέσει να τους απορροφήσει .

Σε ότι αφορά την μείωση του μισθολογικού κόστους η έκθεση αναφέρεται στο νέο ενιαίο μισθολόγιο του δημοσίου το οποίο αναμένεται να αρχίζει να εφαρμόζεται από τα μέσα Αυγούστου και το οποίο
Keywords
Τυχαία Θέματα