Σε εξέλιξη η Σκούπα και συλλήψεις σε διαμερίσματα

15:28 29/3/2012 - Πηγή: 24wro
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση Σκούπα από τα ξημερώματα σε δρόμους γύρω από την Ομόνοια, την...
ΑΣΟΕ και την οδό Πατησίων. Πρόσθετα, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής σε συνεργασία με αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, πραγματοποίησαν ελέγχους σε κτίρια στο κέντρο της Αθήνας.
Συνελήφθη ένας Μπαγκλαντεσιανός και υποβλήθηκαν μηνυτήριες
αναφορές σε βάρος δύο Ελλήνων και δύο αλλοδαπών, γιατί παρείχαν κατάλυμα έναντι χρηματικού ποσού, σε διαμερίσματα δύο πολυκατοικιών, στις οδούς Μάρνη και Σηλυβρίας, σε 28 αλλοδαπούς ( 11 υπήκοοι Σομαλίας, 3 Αφγανιστάν, 9 Αλγερίας, 2 Μαρόκου και 3 Μπαγκλαντές), οι οποίοι διαμένουν παράνομα στη χώρα μας και συνωστίζονταν κάτω από άθλιες συνθήκες. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών , ενώ οι υπόλοιποι αλλοδαποί κρατούνται στην Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής για διοικητική απέλαση.
Παράλληλα, απελάθηκαν χθες επιπλέον 39 αλλοδαποί, στις χώρες καταγωγής τους, από το Τμήμα Απελάσεων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής της Ελληνικής Αστυνομίας. Συγκεκριμένα, πρόκειται για 25 υπηκόους Μπανγκλαντές, 7 Ρουμάνους, 3 Μαροκινούς, 2 Πολωνούς, έναν Αλγερινό και έναν Ισπανό, σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής για παράνομη είσοδο στη χώρα μας.
Η επιστροφή των παραπάνω αλλοδαπών, πραγματοποιήθηκε με εμπορικές πτήσεις από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», με προορισμούς τη Ντακά, το Βουκουρέστι, την Καζαμπλάνκα, τη Βαρσοβία, το Αλγέρι και τη Μαδρίτη. Οι επιχειρήσεις επιστροφής αλλοδαπών στη χώρα τους, γίνονται στο πλαίσιο των ενεργειών για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης και το κόστος τους καλύπτεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφών.

prionokordela.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα