Σε τριτοκοσμικές συνθήκες ζουν οι πρόσφυγες της Τρίπολης

16:01 31/8/2011 - Πηγή: 24wro
Οι αντικαθεστωτικοί συνέλαβαν σήμερα...
έναν συνταγματάρχη του Καντάφι
Σε φρικτές συνθήκες χωρίς πρόσβαση σε ιατρική φροντίδα και χωρίς καμία εγγύηση για την ασφάλειά τους ζουν στην Τρίπολη εκατοντάδες μετανάστες και πρόσφυγες.


Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα που βρίσκονται στη Λιβύη από τις 25 Φεβρουαρίου διευκρινίζουν ότι περίπου 1.000 πρόσφυγες και μετανάστες ζουν σε πλοία σε εγκαταλελειμμένη βάση των ενόπλων δυνάμεων στην Τρίπολη
και σημειώνει ότι άλλοι 200 άνθρωποι έχουν βρει καταφύγιο σε αγρόκτημα από τότε που ξέσπασαν οι μάχες στη λιβυκή πρωτεύουσα. Οι περισσότεροι υποφέρουν από αναπνευστικές λοιμώξεις, δερματικές ασθένειες και γαστρεντερικά προβλήματα.


Η μη κυβερνητική αυτή οργάνωση ζητεί από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και τον Διεθνή Οργανισμό Μεταναστεύσεων (OIM) να εγγυηθούν την προστασία τους και να ανταποκριθούν στις θεμελιώδεις ανάγκες τους".


Παράλληλα οι Λίβυοι αντικαθεστωτικοί ανακοίνωσαν σήμερα ότι συνέλαβαν έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο του στενού κύκλου του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι και ότι ελπίζουν πως θα τους οδηγήσει στον πρώην ισχυρό άνδρα της Τρίπολης.
Keywords
Τυχαία Θέματα