Σε ύφεση όλα τα πύρινα μέτωπα

09:31 29/8/2011 - Πηγή: 24wro
Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε πυρκαγιά που ξέσπασε στις 2 και τέταρτο τα ξημερώματα στο Πικέρμι...
σε δασική έκταση.

Δεν απειλήθηκε κατοικημένη περιοχή, ενώ στο σημείο παραμένουν 50 πυροσβέστες με 17 οχήματα και δυο πεζοπόρα τμήματα.

Ολα τα υπόλοιπα μέτωπα που έκαιγαν τη χώρα βρίσκονται σε ύφεση.

Η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε πριν από 4 ημέρες στον Έβρο βρίσκεται από το βράδυ του Σαββάτου σε ύφεση. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, 35 χιλιάδες στρέμματα έχουν καεί, ενώ τοπικοί φορείς δηλώνουν ότι η πυρκαγιά μπορεί να έχει κάψει περισσότερα από 70 χιλιάδες στρέμματα.
Η οικολογική καταστροφή έπειτα από τις ανεξέλεγκτες φωτιές που ξέσπασαν σε όλη τη χώρα για άλλη μια φορά καταγράφεται με μελανά μεγάλα γράμματα.

Οι επιχειρήσεις των επίγειων και εναέριων δυνάμεων κατάσβεσης στο σημείο συνεχίζονται, έτσι ώστε να περιοριστούν οι αναζωπυρώσεις, που λόγω των ισχυρών ανέμων, υπάρχουν στις τοποθεσίες Διπόταμος και 'Υψωμα 22.

Όπως διευκρινίστηκε από την Πολιτική Προστασία Έβρου, η πυρκαγιά έχει κάψει τα νότια όρια του Εθνικού Πάρκου της Δαδιάς, χωρίς όμως να κινδυνέψουν οι πυρήνες απόλυτης προστασίας.

Υπό έλεγχο έχει τεθεί και η μεγάλη πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στην Εύβοια.



Σύμφωνα με στοιχεία της Πυροσβεστικής, από την Παρασκευή στις 6 το πρωί έως το πρωί του Σαββάτου είχαν εκδηλωθεί 111 φωτιές πανελλαδικά. «Την Παρασκευή ήταν η πιο δύσκολη ημέρα του καλοκαιριού καθώς είχαμε τις περισσότερες δασικές πυρκαγιές μέσα σε διάστημα 24 ωρών», επεσήμανε αξιωματικός της Πυροσβεστικής.



Έβρος
Υπό έλεγχο τέθηκε η καταστροφική πυρκαγιά στον Έβρο, έχοντας αποτεφρώσει πάνω από 70 χιλιάδες στρέμματα.
Στην περιοχή επιχειρούσαν 132 πυροσβέστες με 67 οχήματα, 80 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 8 αεροπλάνα, εκ των οποίων, τα 2 γαλλικά και τα 2 ισπανικά και δύο ελικόπτερα.

Αργά το μεσημέρι της Παρασκευής η φωτιά απείλησε τα πρώτα σπίτια του οικισμού Κοίλα, που έχει εκκενωθεί, ενώ διαφορετικό μέτωπο ξέσπασε στην περιοχή Καβησού, απειλώντας στρατόπεδο της περιοχής και το άλσος της Αγίας Παρασκευής Φερρών.

Από το απόγευμα της Παρασκευής, τα πύρινα μέτωπα εκτείνονται μεταξύ των περιοχών Κοίλα, Καβησός, Κιτρινόπετρα και Λευκίμη, ενώ συνεργεία και μηχανήματα προσπαθούν να διανοίξουν αντιπυρικές ζώνες για τον περιορισμό της επέκτασής της προς βορρά.

Στην εναέρια δύναμη των τριών Canadair και των τριών ελικοπτέρων προστέθηκαν από νωρίς το απόγευμα χθες και δυο πυροσβεστικά αεροπλάνα από τη Γαλλία. Τα αεροσκάφη επιχειρούν στο όριο των δυνατοτήτων τους, καθώς η ταχύτητα του ανέμου φτάνει τα 8 μποφόρ.

Φωτιά εκδηλώθηκε επίσης σε καλλιεργήσιμη έκταση κοντά στην Αλεξανδρούπολη, απειλώντας τις εγκαταστάσεις τηλεοπτικού σταθμού, η οποία και κατασβέστηκε.

Αρκαδία
Σε ύφεση είναι το πύρινο μέτωπο στην Αρκαδία, όπου από την Παρασκευή το μεσημέρι έχει κάνει στάχτη 10.000 στρέμματα καλλιεργειών, χο
Keywords
Τυχαία Θέματα