Σελήνη και ερωτικές σχέσεις: Οι καθοριστικές όψεις

08:35 12/5/2011 - Πηγή: 24wro
Η Σελήνη είναι η αίσθηση της ψυχικής αρμονίας και ταύτισης μας με τον άλλον.

Οι όψεις της Σελήνης σε μια συναστρία δείχνουν την ψυχική ανταπόκριση μας προς τον άλλο αλλά και το είδος των συναισθημάτων που μας ξυπνά ο άλλος.

Οι όψεις της Σελήνης

Από τις σημαντικότερες όψεις σε μια συναστρία θεωρούνται εκείνες, μεταξύ του Ήλιου και της Σελήνης. Το «πάντρεμα» της συνειδητής/αρσενικής πλευράς με την υποσυνείδητη/θηλυκή πλευρά θα μπορούσε κάλλιστα να μιλά για την ανακάλυψη του άλλου μας μισού, αν δεν υπήρχαν οι υπόλοιπες πλανήτες να δίνουν κι αυτοί το στίγμα τους.

Ωστόσο, ευνοϊκές όψεις μεταξύ Ήλιου/Σελήνης μας «μιλούν» για μια ισορροπημένη σχέση. Το ζευγάρι γενικά μιλώντας, δεν δυσκολεύεται να ταυτιστεί μεταξύ του με αποτέλεσμα να επιδιώκει την συγκατοίκηση, ακόμη κι όταν η σχέση βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο. Στην περίπτωση δε, που ο Ήλιος είναι του άντρα και η Σελήνη της γυναίκας έχουμε δυο ανθρώπους που εκφράζουν τη φύση τους, με αποτέλεσμα τα παιδιά τους να είναι σε θέση να ταυτιστούν, τα μεν αγόρια με το ρόλο του πατέρα, τα μεν κορίτσια με το ρόλο της μητέρας.

Στην αντίθετη περίπτωση έχουμε μια γυναίκα/μητέρα περισσότερο δυναμική κι ένα άντρα/πατέρα περισσότερο συναισθηματικό, όχι όμως σε τέτοιο βαθμό ώστε ν’ αντιστραφούν οι ρόλοι μέσα στην οικογένεια.

Οι δύσκολες όψεις μεταξύ του Ήλιου και της Σελήνης προκαλούν συγκρούσεις, αναστατώσεις ανάμεσα στο ζευγάρι και σ’ ολόκληρη την οικογένεια. Ο Ήλιος δυσκολεύεται να εκφράσει την προσωπικότητα του ενώ η Σελήνη τον ψυχισμό της αντίστοιχα. Οι εντάσεις δεν λείπουν από το ζευγάρι, επίσης και υπερβολές αφού ο μεν Ήλιος καταλογίζει στη Σελήνη υπερβολικό συναισθηματισμό κι ευθιξία ενώ η Σελήνη θεωρεί το σύντροφό της εγωιστή και ασυγκίνητο όταν πρόκειται για τις δικές της ανάγκες. Το ζευγάρι ενδέχεται να μην ανταποκρίνεται στις περιστάσεις έτσι όπως θα έπρεπε με αποτέλεσμα ο εκπρόσωπος του Ήλιου να κατηγορεί το σύντροφό του, για αδυναμία χειρισμού των καταστάσεων.

Αντίστοιχα η Σελήνη, κατηγορεί για υπερβολικό δυναμισμό τον Ήλιο για ζητήματα στα οποία απλώς, θα πρέπει να κάνει πίσω. Στην περίπτωση δε, που ο Ήλιος αντιστοιχεί σε γυναίκα έχουμε μια μάλλον εξουσιαστική και υπέρ του δέοντος δυναμική σύντροφο η οποία με μεγάλη ευκολία ακυρώνει τον άντρα/σύζυγο/πατέρα με αποτέλεσμα ν’ αναπτύσσεται εχθρότητα μεταξύ τους.

Οι ευνοϊκές όψεις μεταξύ της Σελήνης του ενός με του άλλου, δίνουν στο ζευγάρι συναισθηματική ταύτιση. Είναι τόσο έντονο το ψυχικό δέσιμο του ζευγαριού, που νιώθουν πως γνωρίζονται από παλιά. Παρόμοιες παιδικές καταβολές (κυρίως όταν πρόκειται για σύνοδο), ευκολία στο ν’ αποδεχτεί ο ένας τις συνήθειες του άλλου, αυθόρμητη και πηγαία έκφραση των συναισθημάτων και μια απίστευτη οικειότητα, είναι κάποια από τα στοιχεία που αντλούμε απ’ αυτές τις όψεις και που είναι αρκετά επιβοηθητικές για την κοινή πορεία ενός ζευγαριού. Έτσι, ενώ βλέπουμε κάποιες σχέσεις να είναι αρκετές δύσκολες, εξαιτίας της ψυχικ
Keywords
Τυχαία Θέματα