Σενάρια παραίτησης του Ε. Βενιζέλου

07:32 20/2/2012 - Πηγή: 24wro
Την παραίτησή του από την θέση του υπουργού Οικονομικών αναμένεται ότι θα υποβάλλει ο...
Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο κ. Βενιζέλος φαίνεται ότι έχει διαμορφώσει το χρονοδιάγραμμα των κινήσεών του για το επόμενο διάστημα, υπό τον όρο βέβαια ότι και οι διαδικασίες για τη χορήγηση του νέου δανείου θα ολοκληρωθούν επιτυχώς.

Το επόμενο διάστημα, ο κ. Βενιζέλος
αναμένεται ότι θα ρίξει το βάρος του στις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ, επιχειρώντας να περιορίσει την περαιτέρω φθορά που έχει υποστεί η εικόνα του.

Άλλωστε, οι επόμενες ημέρες θα είναι ιδιαιτέρως κρίσιμες για το κόμμα του, ενώ εάν εν τέλει εκλεγεί –κάτι που ορισμένοι προεξοφλούν ως βέβαιο- θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις ιδιαίτερα δυσοίωνες δημοσκοπήσεις που φανερώνουν την κατάρρευση του κινήματος.

Το σχέδιο του κ. Βενιζέλου κινείται σε δύο παράλληλες διαδικασίες. Ως υπουργός Οικονομικών, θα επιδιώξει να ολοκληρώσει το PSI με επιτυχία, ώστε την επόμενη μέρα να μπορεί να ισχυριστεί ότι έσωσε την Ελλάδα από τη χρεοκοπία. Δεύτερον, έχει μεθοδεύσει την εκλογή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Εάν αύριο, στο Eurogroup οι υπουργοί Οικονομικών εγκρίνουν τη νέα βοήθεια προς τη χώρα μας, τότε το PSI θα δρομολογηθεί άμεσα. Με δεδομένο ότι οι εκλογές στο ΠΑΣΟΚ θα γίνουν στις 18 Μαρτίου, εκτιμάται ότι ο κ. Βενιζέλος θα παραιτηθεί στις αρχές του επόμενου μήνα.

newscode.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα