ΣΕΡΡΕΣ: Οι μισοί κάτοικοι θα μείνουν χωρίς καλοριφέρ φέτος!

16:16 10/11/2011 - Πηγή: 24wro
Οι μισοί κάτοικοι των Σερρών θα μείνουν χωρίς καλοριφέρ φέτος! ...
Τα στοιχεία του σωματείου βενζινοπωλών του νομού δείχνουν ότι η ζήτηση του πετρελαίου θέρμανσης στην πόλη έπεσε κατά 45% συγκριτικά με το 2010.

Την πτώση του τζίρου επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Σερρών Γιώργος Κοτζάογλου παρουσιάζοντας ενδεικτικά στοιχεία γύρω από την κίνηση του προϊόντος.

Αντίθετα, ευχαριστημένοι φαίνεται ότι είναι οι καταστηματάρχες
πώλησης ηλεκτρικών ειδών, αφού όλο και περισσότεροι κάτοικοι αγοράζουν θερμοπομπούς, ώστε τον χειμώνα «να ζεσταθεί το κοκαλάκι τους».

Μάλιστα, μόνο ένα τέτοιο κατάστημα διέθεσε πάνω από τριακόσιους θερμοπομπούς σε αντίστοιχους κατοίκους της πόλης, που έσπευσαν να τους αγοράσουν.

Αύξηση σημειώθηκε και στην πώληση καυσόξυλων, αφού ο κόσμος στράφηκε στο τζάκι ή στην αγορά μιας ξυλόσομπας για να ζεστάνει το σπίτι του. Χαρακτηριστικό είναι ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα άνοιξαν τρία καινούργια καταστήματα από νέους επιχειρηματίες στις Σέρρες, για τους οποίους οι κάτοικοι λένε ότι κάνουν «χρυσές δουλειές»!

Αύξηση παρουσιάζει και η χρήση τηλεθέρμανσης στις Σέρρες, αφού είναι πιο φτηνή σε ποσοστό 20% από το πετρέλαιο θέρμανσης.

Ο κ. Κοτζάογλου εμφανίστηκε απαισιόδοξος για τη συνολική κίνηση του πετρελαίου θέρμανσης κατά τη φετινή χειμερινή περίοδο λέγοντας ότι «η κατάσταση θα χειροτερέψει», ενώ εκτιμά πως η ζήτηση θα πέσει κατά 80% λόγω της τιμής, που φτάνει κοντά στα 93 λεπτά το λίτρο.


Keywords
Τυχαία Θέματα