ΣΕΞ: Οι έξι μύθοι!

13:33 15/2/2012 - Πηγή: 24wro
Όταν το θέμα είναι το σεξ, τα κλισέ για τη συμπεριφορά των δύο φύλων, περισσεύουν...
«Οι άντρες θέλουν σεξ, οι γυναίκες δέσμευση», «οι άντρες κοιτούν το σώμα, οι γυναίκες τα λεφτά» είναι δύο από αυτά. Μία νέα μελέτη, όμως, αποδεικνύει πως η πραγματικότητα δεν είναι επακριβώς έτσι.

Αμερικανοί επιστήμονες με επικεφαλής την δρα Τέρι Κόνλεϊ, επίκουρη καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, αναζήτησαν τις έως τώρα δημοσιευμένες μελέτες για τη συμπεριφορά μας απέναντι στο σεξ.

Τα συμπεράσματά τους δημοσιεύονται στην επιθεώρηση «Current Directions in Psychological Science» - και αποκαλύπτουν πως σε μεγάλο βαθμό αποτελούν μύθο έξι ευρέως διαδεδομένες πεποιθήσεις για το σεξ:.

1. Οι άντρες κοιτούν το σώμα, οι γυναίκες τα λεφτά. Μολονότι άντρες και γυναίκες λένε πως έχουν διαφορετικές προτεραιότητες όταν μιλούν για τον ερωτικό σύντροφο των ονείρων τους, οι διαφορές εξανεμίζονται όταν πρέπει να διαλέξουν ανάμεσα σε αληθινούς ανθρώπους.

Στην πραγματικότητα, μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2008 στην «Επιθεώρηση Προσωπικότητας & Κοινωνικής Υγείας» (JPSP), έδειξε πως άντρες και γυναίκες ενδιαφέρονται εξίσου για ελκυστικότητα και κοινωνική θέση όταν σκέφτονται ποιον/ποιαν να διαλέξουν ανάμεσα σε πιθανούς ερωτικούς συντρόφους τους οποίους βλέπουν απέναντί τους.

Αντιθέτως, άλλη μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2011 έδειξε πως όταν αξιολογούν τους νυν ερωτικούς συντρόφους τους, ούτε το ένα ούτε το άλλο παίζουν ρόλο.

2. Οι άντρες θέλουν να αλλάζουν ερωτικές συντρόφους. Εάν ρωτήσουμε άντρες και γυναίκες πόσους ερωτικούς συντρόφους είχαν στη ζωή τους, ο μέσος αριθμός για τους άντρες πιθανότατα θα είναι μεγαλύτερος.

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως οι άντρες έχουν κάνει... τάμα να αλλάζουν τις γυναίκες σαν τα πουκάμισα - ούτε ότι πάντοτε λένε την αλήθεια για τον αριθμό των ερωτικών συντρόφων που είχαν στη ζωή τους.

Όπως γράφουν η δρ Κόνλεϊ και οι συνεργάτες της, βρήκαν μελέτες που αποκαλύπτουν πως για την πλειονότητα των ανδρών και των γυναικών, ο αριθμός των ερωτικών συντρόφων που θέλουν είναι ο ίδιος: ένας.

Επιπλέον, εντόπισαν στην επιθεώρηση «Journal of Sex Research» μελέτη του 2003 στην οποία άντρες και γυναίκες πέρασαν από ανιχνευτή ψεύδους (δεν ήταν αληθινός πολύγραφος, αλλά αυτό δεν το ήξεραν οι εθελοντές).

Αποτέλεσμα: εκεί που οι άντρες κόμπαζαν για τις ερωτικές συντρόφους τους, μόλις έκατσαν μπροστά στον «πολύγραφο» άλλαξαν άρδην όσα έλεγαν, γιατί φοβήθηκαν ότι θα προδοθούν!

Έτσι, οι διαφορές στους ερωτικούς συντρόφους μεταξύ ανδρών και γυναικών, εξανεμίστηκαν!

3. Οι άντρες σκέφτονται μονίμως το σεξ. Είναι γεγονός ότι οι άντρες δείχνουν να σκέφτονται το σεξ συχνότερα απ’ ό,τι οι γυναίκες. Άλλο όμως να σκέφτεσαι κάτι συχνά και άλλο να το σκέφτεσαι μονίμως.

Το θέμα έχει διερευνηθεί σε αρκετές μελέτες, η πιο πρόσφατη από τις οποίες δημοσιεύθηκε αρχές Δεκεβρίου 2011 στην επιθεώρηση «Journal of Sex Research». Κοινό συμπέρασμ
Keywords
Τυχαία Θέματα