Σημαντική νίκη για τον Μιτ Ρόμνεϊ στη Φλόριντα

08:08 1/2/2012 - Πηγή: 24wro
Ξεκάθαρη νίκη κατήγαγε στη Φλόριντα ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για το χρίσμα...
των προεδρικών εκλογών, Μιτ Ρόμνεϊ. Ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης απέσπασε το 46% των ψήφων, έναντι 32% που απέσπασε ο Νιουτ Γκίνγκριτς. Οι επόμενες μάχες θα δοθούν σε Μινεσότα και Νεβάδα.

Ακολουθούν ο Ρικ Σαντόρουμ με 13% και ο Ρον Πολ με 7%.

Η νίκη του πολυεκατομμυριούχου Ρόμνεϊ δεν αποτελεί έκπληξη. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις
τον έφεραν να προηγείται με διαφορά 11 έως 15 μονάδων.

Μόλις 30 λεπτά μετά το κλείσιμο της κάλπης, ο Μιτ Ρόμνεϊ μίλησε σε υποστηρικτές του, κάνοντας λόγο για μια «σπουδαία νίκη».

Η νίκη του πρώην κυβερνήτη της Μασαχουσέτης στη Φλόριντα, την τέταρτη πολυπληθέστερη πολιτεία των ΗΠΑ, είναι ιδιαιτέρως σημαντική, καθώς η Πολιτεία αυτή δίνει 50 εκλέκτορες και είναι απαραίτητη για κάθε υποψήφιο πρόεδρο.

Η νίκη έδωσε στον Μ.Ρόμνεϊ και τους 50 εκλέκτορες της Φλόριντα και νέα πνοή στην εκστρατεία του, η οποία θα συνεχιστεί με μια σειρά προκριματικών εκλογών που θα οδηγήσουν στη «Σούπερ Τρίτη» της 6ης Μαρτίου, όπου εκλογές θα διεξαχθούν σε δέκα Πολιτείες.

Την Τετάρτη ο Μιτ Ρόμνεϊ ξεκινά την Τετάρτη την προεκλογική του εκστρατεία στη Μινεσότα και τη Νεβάδα.

Ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης ρίχνει τώρα την προσοχή του στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, μιας και είναι ο πιθανότερος υποψήφιος που μπορεί να «κονταροχτυπήσει» τον Μπαράκ Ομπάμα.

Σε ένα δείγμα της σημασίας που έχει αποκτήσει ο Μ.Ρόμνεϊ, πηγή των ομοσπονδιακών αρχών επιβολής του νόμου, δήλωσε στο CNN ότι μέσα στις επόμενες ημέρες ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης θα λάβει προστασία από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ.
Keywords
Τυχαία Θέματα