Σκανδαλώδεις οι δηλώσεις Ερντογάν για το Ολοκαύτωμα

12:41 27/9/2011 - Πηγή: 24wro
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου...
κατά την ομιλία του στον ΟΗΕ την περασμένη εβδομάδα. «Σκανδαλώδεις» και «λανθασμένες» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου τις δηλώσεις του Τούρκου ομολόγου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο....




οποίος κατηγόρησε το Ισραήλ ότι έχει σκοτώσει «εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιους» και ότι εκμεταλλεύεται το Ολοκαύτωμα. «Πρόκειται για σκανδαλώδεις κατηγορίες σε βάρος του Ισραήλ που δεν έχουν καμία σχέση με τα γεγονότα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Νετανιάχου σε συνέντευξή του η οποία πρόκειται να δημοσιευτεί στην εφημερίδα Jerusalem Post στο φύλλο της Τετάρτης.

Εκφράζει παράλληλα τη λύπη του για τους ισχυρισμούς του Τούρκου πρωθυπουργού και ξεκαθαρίζει ότι η χώρα του δεν εκμεταλλεύεται το Ολοκαύτωμα, που υπήρξε, όπως τονίζει, «το χειρότερο έγκλημα κατά του λαού μας». Σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του τηλεοπτικού δικτύου CNN ο Ερντογάν έκανε λόγο για «εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιους νεκρούς» από την έναρξη των συγκρούσεων με το Ισραήλ. «Οι Ισραηλινοί επανέρχονται αδιάκοπα στο θέμα της γενοκτονίας και εκμεταλλευόμενοι αυτή τη γενοκτονία ενεργούν πάντα σαν να ήταν τα μόνιμα θύματα», φέρεται να δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός.
trelokouneli.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα