Σκοτώθηκε πυροσβέστης κατά την διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς στις Πρέσπες

18:01 19/11/2011 - Πηγή: 24wro
Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 38χρονος Αρχιπυροσβέστης…
κατά την διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή της Καλλιθέας του Δήμου Πρεσπών στην Φλώρινα.
Το περιστατικό έγινε νωρίτερα το πρωί, όταν κάποια στιγμή ο Αρχιπυροσβέστης, προσπάθησε να κάνει όπισθεν στο πυροσβεστικό του όχημα, καθώς οι φλόγες πλησίαζαν, όμως το έδαφος από κάτω του ήταν βραχώδες και σαθρό, με αποτέλεσμα να υποχωρήσει και το πυροσβεστικό όχημα να ντεραπάρει και να πέσει μέσα στην πλαγιά.
Αποτέλεσμα της πτώσης ήταν να
τραυματιστεί θανάσιμα ο 38χρονος Αρχιπυροσβεστής Νικόλαος Ευαγγέλου, που υπηρετούσε στην Π.Υ Καστοριάς. Ο αδικοχαμένος πυροσβέστης ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο ανήλικων παιδιών. Τραγική ειρωνεία είναι, ότι πριν μία εβδομάδα ήταν η «Ημέρα μνήμης πεσόντων Πυροσβεστών», κατά την οποία έγινε επιμνημόσυνη δέηση για τους Ήρωες του Πυροσβεστικού Σώματος που έχουν προσφέρει την ζωή τους για την ασφάλεια των πολιτών και των περιουσιών τους.
Δυστυχώς, γράφτηκε το 50ο όνομα στο Πάνθεον των Ηρώων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, βυθίζοντας στο πένθος ολόκληρο το Σώμα. Για τις συνθήκες και τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν το θάνατο του Υπαξιωματικού, διενεργείται Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

prionokordela.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα