ΣΟΪΜΠΛΕ: Όχι στο ταμείο του ενός τρις

12:23 30/3/2012 - Πηγή: 24wro
Αντίθετος στις προτάσεις για την ενίσχυση των πόρων των ευρωπαϊκών ταμείων διάσωσης στο ένα τρις ευρώ, εμφανίστηκε ...
ο γερμανός υπ. Οικονομικών Σόιμπλε στο προοίμιο του Eurogroup της Κοπεγχάγης
Mε τους πόρους που έχουν ήδη προβλεφθεί ή και χορηγηθεί στο πλαίσιο των προγραμμάτων βοήθειας καθώς και τον νέο μόνιμο μηχανισμό στήριξης, το ύψος του τείχους προστασίας θα φτάσει τα περίπου 800 δις ευρώ, είπε ο Β. Σόιμπλε
ενώπιον δημοσιογράφων στην Κοπεγχάγη.
«Πιστεύω ότι είναι μια καλή λύση την οποία θα πρέπει να στηρίξουμε από κοινού, προκειμένου να πείσουμε τις αγορές», πρόσθεσε ο γερμανός υπουργός.
Απαντώντας στο ερώτημα πώς συγκεντρώνεται αυτό το ποσό, ο Β. Σόιμπλε εξήγησε πως πρόκειται για περίπου 50 δις που προβλέπει ο ευρωπαϊκός προϋπολογισμός για την αντιμετώπιση της κρίσης, πόρους που έχουν ήδη διατεθεί στο πλαίσιο του πρώτου προγράμματος στήριξης της Ελλάδας, πόρους που μέχρι τώρα υπολόγιζε ο προσωρινός μηχανισμός EFSF για βοήθεια προς την Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία ύψους περίπου 200 δις καθώς και τα προβλεπόμενα κεφάλαια του νέου μηχανισμού στήριξης ESM ύψους 500 δις ευρώ. «Αυτό είναι πειστικό», σχολίασε ο υπουργός.
Γερμανογαλλικές διαφωνίες
«Δεν είναι λύση να δίνεις κάθε τόσο περισσότερα χρήματα» και «είναι λάθος να περιορίζει κανείς την όλη συζήτηση, στο ύψος των τειχών προστασίας και όχι στην αντιμετώπιση των αιτιών της κρίσης», είπε χαρακτηριστικά.
Το ύψος του ευρωπαϊκού τείχους προστασίας βρίσκεται στο επίκεντρο της συνάντησης των υπ. Οικονομικών της ευρωζώνης σήμερα στην Κοπεγχάγη. Την ώρα που το Βερολίνο προκρίνει μια λύση που θέλει το συνολικό ύψος των ταμείων διάσωσης να μην ξεπερνά τα 700 δις, το Παρίσι αλλά και ο ΟΟΣΑ προτείνουν την ενίσχυση των κεφαλαίων στο ένα τρις ευρώ.
newscode.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα