Στα όρια κατάθλιψης οι σούπερ μαμάδες

08:46 25/8/2011 - Πηγή: 24wro
Κανείς δεν μπορεί να τα κάνει όλα τέλεια...


Εάν ανήκετε στην κατηγορία εκείνη των γυναικών που διεκδικεί τον τίτλο της τέλειας επαγγελματίας και της άψογης συζύγου και μητέρας, μάλλον κινδυνεύετε από κατάθλιψη.

Μία νέα μελέτη αποδεικνύει περίτρανα πώς είναι καλύτερο για μία γυναίκα να συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορεί να τα προλαβαίνει όλα και να τα κάνει όλα τέλεια. Πέραν του ότι είναι πολύ ψυχοφθόρο, είναι και πολύ επικίνδυνο για την υγεία της και την ψυχική της ηρεμία.

Το ετήσιο συνέδριο
της Αμερικανικής Κοινωνιολογικής Εταιρείας στο Λας Βέγκας, ανέλυσε στοιχεία από 1.600 παντρεμένες 40άρες γυναίκες, οι οποίες εργάζονταν και είχαν παιδιά. Τους ζητήθηκε να συμπληρώσουν ειδικά ερωτηματολόγια με τις απόψεις τους αλλά και τον τρόπο ζωής τους.

Τα συμπεράσματα της έρευνας έδειξαν ότι όσες από τις εργαζόμενες, πάσχιζαν να είναι και «σούπερ μαμάδες» και «σούπερ επαγγελματίες» είχαν πολύ περισσότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν τελικά κατάθλιψη, σε σύγκριση με τις πιο ρεαλίστριες συνομήλικές τους.

Οι τελευταίες, δεν προσπαθούσαν π.χ. να αναρριχηθούν στην ιεραρχία της δουλειάς τους και ταυτοχρόνως να μεγαλώνουν μόνες τους τα παιδιά τους. Είχαν αποδεχτεί αυτήν την κατάσταση και έβαζαν τις προτεραιότητές τους.

«Οι σούπερ μαμάδες έχουν υπερβολικά μεγάλες προσδοκίες και λογικό είναι να αποθαρρύνονται όταν βλέπουν πως δεν τα προλαβαίνουν όλα», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Κατρίνα Λιουπ, κοινωνιολόγος στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον.

«Μπορεί να πιστεύουν οι γυναίκες ότι μπορούν να τα κάνουν όλα, αλλά γεγονός παραμένει πως οι σύγχρονοι χώροι εργασίας είναι σχεδιασμένοι για υπαλλήλους με μειωμένες οικογενειακές υποχρεώσεις» σημείωσε η κ. Λιουπ.
Keywords
Τυχαία Θέματα