Στην Ιαπωνία πάμε καλά

10:38 8/11/2012 - Πηγή: 24wro
Η ιαπωνική αγορά μας πάει. Αυτό δείχνουν τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής...
σύμφωνα με τα οποία οι εξαγωγές της χώρας μας στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου ενισχύθηκαν κατά 53,80%, φτάνοντας τα 26,7 εκατ. ευρώ έναντι 17,3 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Στις παραπάνω μετρήσεις δεν περιλαμβάνονται τα πετρελαιοειδή, ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι την ίδια στιγμή οι ιαπωνικές εξαγωγές προς τη χώρα μας μειώθηκαν κατά 56,27%.

Στην πρώτη γραμμή της ζήτησης βρίσκονται τα τρόφιμα, όπως τα φρούτα, τα ψάρια, το ελαιόλαδο και τα ζυμαρικά, ενώ το βαμβάκι, τα καλλυντικά, τα
φάρμακα και τα ελάσματα αποτελούν μερικές ακόμα κατηγορίες προϊόντων που εξάχθηκαν στην Ιαπωνία. Πρωταθλητής των εξαγωγών είναι το βαμβάκι, με εξαγωγές αξίας 8,2 εκατ. ευρώ, το οποίο εκτόπισε στην τρίτη θέση τα ψάρια που ήταν μέχρι πέρσι το προϊόν με τη μεγαλύτερη ζήτηση από τους Ιάπωνες. Ακολουθούν τα φρούτα, με εξαγωγές 4,3 εκατ. ευρώ, τα ψάρια με 3,5 εκατ. ευρώ, το ελαιόλαδο με 1,6 εκατ. ευρώ και αύξηση της τάξης του 151% ευρώ στις πωλήσεις. Αξίζει να σταθούμε και στην κατηγορία των καλλυντικών, τα οποία είδαν τις πωλήσεις τους στην Ιαπωνία να αυξάνονται κατά 53%, φτάνοντας τα 434.000 ευρώ.

moneypro.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα