Στην κόντρα η ΕΠΟ με την Πολιτεία

22:33 9/1/2012 - Πηγή: 24wro
Μετωπική Πιλάβιου και Πολιτείας... προβλέπεται με φόντο το νέο αθλητικό νομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί μέχρι το τέλος του μήνα.Μέχρι και υπόμνημα στη ΦΙΦΑ είναι αποφασισμένη να στείλει η ΕΠΟ ώστε να δείξει ότι βάλλεται το αυτοδιοίκητο της από τον υπό ψήφιση νόμο. Κατά του νομοσχεδίου για τον αθλητισμό τάχθηκαν εκτός από τα μέλη του ΔΣ, οι εκπρόσωποι της Σούπερ Λίγκας και της Football League που ήταν παρόντα στο συμβούλιο.
Αρχικά
αποφασίστηκε να συνταχθεί υπόμνημα προς την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ενώ αρκετά μέλη του ΔΣ είναι αποφασισμένα να σταλεί άμεσα υπόμνημα μαζί το νομοσχέδιο στη ΦΙΦΑ προκειμένου να παρέμβει.
Το νομοσχέδιο θα εισαχθεί στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής την Πέμπτη (12/1), ενώ οι φορείς του ποδοσφαίρου θα κληθούν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.
Την Τρίτη είναι προγραμματισμένη η συνάντηση στο κτίριο της ΓΓΑ, μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του Αθλητισμού και της ΕΠΟ. Μετά τις σημερινές εξελίξεις αναμένονται με πολύ ενδιαφέρον οι απόψεις των ανθρώπων του ποδοσφαίρου που εναντιώνονται σε αρκετά άρθρα του νέου νομοσχεδίου.
Σύμφωνα με αυτό, προβλέπει την απαγόρευση μεταγραφών σε περίπτωση που έχουν εκδοθεί αποφάσεις εναντίον συλλόγων από τις επιτροπές της Πολιτείας για οφειλές προς ποδοσφαιριστές. Ομως αυτή η απαγόρευση ανήκει, σύμφωνα με κάποιους, στην αποκλειστική αρμοδιότητα της ΕΠΟ. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και στη διάταξη που επιτρέπει στην Πολιτεία τον ορισμό της ημέρας τέλεσης του αγώνα σε περίπτωση παραβίασης των υπουργικών αποφάσεων. Η Ομοσπονδία είναι αντίθετη, αφού θεωρεί ότι είναι δική της αρμοδιότητα.
Στο νομοσχέδιο προβλέπεται η υποχρέωση των ομοσπονδιών και των συλλόγων να αποδέχονται τις αποφάσεις της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Ομως σε αυτό το κομμάτι οι δύο πλευρές έχουν συναινετική διάθεση. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΕΑ από την επόμενη σεζόν δεν θα ελέγχει τις οικονομικές υποχρεώσεις των συλλόγων προς τις ενώσεις τους, τους αθλητές και τους προπονητές τους. Αντιθέτως θα ελέγχονται ως προς τις οικονομικές υποχρεώσεις που έχουν προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία και ως προς τη μετοχική τους σύνθεση.
Σημείο «τριβής» αποτελεί και η διάταξη που προβλέπεται η μείωση των μελών του ΔΣ της ΕΠΟ από 21 που έχει σήμερα σε 15 και σήμερα ακούστηκαν αρκετές αντιρρήσεις στο ΔΣ της Ομοσπονδίας.
Τέλος στο νομοσχέδιο δημιουργείται επιτροπή για την ανάπτυξη των Αθλημάτων, όμως στην Ομοσπονδία θεωρούν ότι για το κομμάτι του ποδοσφαίρου είναι οι μοναδικοί υπεύθυνοι.

onsports.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα