Στις 28 με 30 Οκτωβρίου η Σύνοδος Κορυφής των αρχηγών των κρατών - μελών της Κοινοπολιτείας

20:20 20/8/2011 - Πηγή: 24wro
  Η Κύπρος, μαζί με τις υπόλοιπες χώρες της Κοινοπολιτείας, θα ...συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής των αρχηγών των κρατών-μελών της Κοινοπολιτείας, που θα...
διεξαχθεί στην πόλη Περθ της Αυστραλίας, από τις 28 έως τις 30 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών, της Συνόδου θα προηγηθεί συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των χωρών της Κοινοπολιτείας, στις 26 και 27 Οκτωβρίου, ενώ στο περιθώριο της Συνόδου θα διεξαχθούν και άλλες παράλληλες συναντήσεις.

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της προεδρεύουσας χώρας, το επίσημο θέμα της Συνόδου είναι «Κτίζοντας την εθνική συνοχή, κτίζοντας την παγκόσμια συνοχή».

Προστίθεται ότι η Αυστραλία θα επιδιώξει την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της Κοινοπολιτείας μέσω της στήριξης της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και της χρηστής διακυβέρνησης μεταξύ των κρατών-μελών, ενισχύοντας έτσι την εθνική συνοχή των κρατών-μελών.

Συμπληρώνεται, επίσης, ότι στα θέματα με τα οποία θα ασχοληθεί η Σύνοδος, συγκαταλέγονται οι προκλήσεις της ασφάλειας τροφίμων και η βιώσιμη ανάπτυξη, όπως και διαχείριση των φυσικών πόρων.

Παράλληλα, αναφέρεται ότι οι αρχηγοί των κρατών-μελών θα ασχοληθούν με παγκόσμιες προκλήσεις, όπως την προώθηση της ισχυρής, βιώσιμης και ισόρροπης οικονομικής ανάπτυξης, την ανάκαμψη από την παγκόσμια οικονομική κρίση και την κλιματική αλλαγή.

Η Αυστραλία είναι η προεδρεύουσα χώρα της Κοινοπολιτείας για τα επόμενα δύο χρόνια.

Στη Σύνοδο αναμένεται να συμμετάσχουν ηγέτες από περισσότερα από 50 κράτη-μέλη της Κοινοπολιτείας, ενώ αναμένεται να συμμετάσχουν στις εργασίες της έως και 3.000 σύνεδροι.

Η Σύνοδος Κορυφής των αρχηγών των κρατών-μελών της Κοινοπολιτείας πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια, με σκοπό τη συζήτηση παγκόσμιων θεμάτων και θεμάτων που αφορούν την Κοινοπολιτεία, καθώς και τη λήψη αποφάσεων για την προώθηση συλλογικών πολιτικών και πρωτοβουλιών για τα θέματα αυτά.
Keywords
Τυχαία Θέματα