Στις Κάννες σήμερα ο Πρωθυπουργός για τη Σύνοδο της G20

00:55 2/11/2011 - Πηγή: 24wro

Στις Κάννες θα μεταβεί σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου, όπου θα συμμετάσχει στη Σύνοδο των G20, ενώ θα ενημερώσει τους αρχηγούς των υπόλοιπων χωρών για...



 τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Για το λόγο αυτό η προγραμματισμένη ομιλία του στη Βουλή στη διάρκεια της κοινοβουλευτικής διαδικασίας για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης αναβλήθηκε για την Πέμπτη.

Χθες ο κ. Παπανδρέου είχε τηλεφωνική συνομιλία με την καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ την οποία και ενημέρωσε σχετικά με το δημοψήφισμα.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, βούληση είναι να γίνει η απόφαση για τη δανειακή σύμβαση κτήμα του ελληνικού λαού, όπως και οι αλλαγές στη χώρα που υπαγορεύονται από τις εξελίξεις στην Ευρωζώνη.

Η Ανγκελα Μέρκελ θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Νικολά Σαρκοζί.

Ο Γάλλος πρόεδρος εμφανίζεται διά συνεργατών του «αγανακτισμένος» από την κίνηση του Γ.Παπανδρέου να ζητήσει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, ενώ αρνητική είναι και η αντίδραση της Άνγκελα Μέρκελ.

Συνεργάτης του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί χαρακτήρισε την κίνηση του Γ.Παπανδρέου «παράλογη και επικίνδυνη», ενώ σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Le Monde, ο Γάλλος πρόεδρος εμφανίζεται εκνευρισμένος, καθώς θεωρούσε πως είχε λύσει το ελληνικό ζήτημα με την απόφαση της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μουδιασμένο φαίνεται πως παρακολουθεί τις εξελίξεις και το Βερολίνο. Στη γερμανική πρωτεύουσα είναι διάχυτη η εντύπωση ότι με την απροσδόκητη κίνησή του ο Έλληνας πρωθυπουργός παίζει όχι μόνο την τύχη του, αλλά και την τύχη της Ελλάδας και του ευρώ κορώνα-γράμματα.

«Όλη η τεράστια προσπάθεια, που συμπυκνώθηκε στην απόφαση της 26ης Οκτωβρίου για το δεύτερο πακέτο βοήθειας, καταλήγει στον κάλαθο των αχρήστων» έλεγε αναλυτής. «Ο Παπανδρέου αποδείχθηκε απρόβλεπτος, αν όχι ακαταλόγιστος παίκτης».

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι δηλώνει ότι η αιφνίδια ελληνική απόφαση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος έχει βαρύ αντίκτυπο και καλλιεργεί αβεβαιότητα, διαμηνύοντας πως η Ιταλία θα προχωρήσει αποφασιστικά στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων για τις οποίες έχει δεσμευθεί και θα παρουσιάσει αναλυτικά τα μέτρα στη Σύνοδο της G20 στις Κάννες.


Keywords
Τυχαία Θέματα