ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ 49 ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ - ΦΟΥΣΚΕΣ

19:42 1/8/2012 - Πηγή: 24wro
Δεκατρία χρόνια μετά η δικαιοσύνη στέλνει για την υπόθεση με τις μετοχές - φούσκες του Χρηματιστηρίο...
την περίοδο 1999-2000, 49 άτομα στο σκαμνί του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι χρηματιστές, επιχειρηματίες, τραπεζικά στελέχη.
Οι δικαστές απέρριψαν τις εφέσεις των κατηγορουμένων και διέταξαν να παραπεμφθούν σε δίκη οι 49 από τους αρχικούς 67 κατηγορουμένους, για τα αδικήματα της απάτης κατ’ επάγγελμα και συνήθεια, ξεπλύματος βρόμικου χρήματος και
υπεξαίρεσης 19 δισεκατομμυρίων δραχμών (57 εκατομμύρια ευρώ).Στο βούλευμα, που υιοθετεί την πρόταση του εισαγγελέα Εφετών Ι. Λιακόπουλου, επισημαίνεται ότι «σκοπός των κατηγορουμένων ήταν, με τη δημοσίευση και τη διάδοση ανακριβών και παραπλανητικών πληροφοριών προς το επενδυτικό κοινό, να αποκομίσουν παράνομο περιουσιακό όφελος. Προηγουμένως, πέτυχαν να πλήξουν την ακρίβεια και την αντικειμενικότητα των πληροφοριών της χρηματιστηριακής αγοράς, καθώς οι καταχωρημένες στους πίνακες τιμές των μετοχών, αλλά και άλλοι συναλλασσόμενοι που δεν γνώριζαν τις μεθοδεύσεις, θεωρούσαν τις ανακοινωθείσες τιμές ως αντιπροσωπευτικές της πραγματικής αξίας των μετοχών».

apospasma.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα