Στο επίκεντρο η λίστα με τα ονόματα πολιτικών

19:23 29/9/2012 - Πηγή: 24wro

Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί η δημοσίευση στο διαδίκτυο λίστας με τα ονόματα πολιτικών που φέρονται να ελέγχονται από το ΣΔΟΕ...
Την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης ζήτησε η κυβέρνηση από τη Δικαιοσύνη, ενώ ήδη με παραγγελία του Αρείου Πάγου, διενεργείται έρευνα για τη διαρροή της λίστας των ονομάτων.

Οι αντιδράσεις των πολιτικών που φέρονται να ελέγχονται από το ΣΔΟΕ ήταν άμεσες με πολλούς από αυτούς να απειλούν ότι θα κινηθούν δικαστικά.

Ο Πρόεδρος
της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, με επιστολή του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, ζήτησε να δοθούν στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία που αφορούν τόσο τον ίδιο, όσο και όλα τα πολιτικά πρόσωπα που αναφέρονται στη λίστα, ενώ έδωσε στη δημοσιότητα τα «πόθεν έσχες» του από το 1989.

Αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη του ΑΝΤ1 ότι χρειάσθηκε ένας χρόνος για να εκδοθεί το ένταλμα σύλληψης εις βάρος ενός εκ των βασικών πρωταγωνιστών της υπόθεσης, του Ιωάννη Καρούζου. Ο κτηματομεσίτης καταδικάσθηκε σε οκταετή κάθειρξη τον Οκτώβριο του 2011, αλλά το ένταλμα για τη σύλληψή του εκδόθηκε μόλις πριν από μερικές ημέρες και μετά τη δημοσίευση της υπόθεσης, όπου πρώην συνεργάτες του εμπλέκουν πολιτικούς σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

pathfinder.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα