Στο ΓΕΣ ψάχνουν την εταιρία Μεταφοραί τάνκς Ο Πατριώτης !

20:51 10/12/2011 - Πηγή: 24wro
Μεταφοραί τάνκς o πατριώτης...
Είναι το επάγγελμα που αυτήν την εποχή είναι το πλέον περιζήτητο στο Υπουργείο Εθνικής Αμυνας.
Ιδιαίτερα δε αν οι μεταφορές είναι …θαλάσσιες και …δωρεάν – τι …πατριώτης θα ήταν άλλωστε αν ζήταγε λεφτά για την μεταφορά όπλων για την άμυνα της χώρας: Ο λόγος για την αγωνιώδη προσπάθεια του Πενταγώνου και ιδιαίτερα του Γενικού Επιτελείου Στρατού να βρει έναν ή περισσότερους ‘Ελληνες εφοπλιστές να μεταφέρουν δωρεάν από τις ΗΠΑ στην χώρα μας 700 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού.
Μ113 , αντιαρματικά ερπυστριοφόρα, σταθμούς διοίκησης κλπ τα οποία μας τα δίνουν δωρεάν οι αμερικανοί!
Τα οχήματα αυτά τα ξεδιάλεξε επιτροπή αξιωματικών που πήγε το καλοκαίρι στις ΗΠΑ και είναι έτοιμα προς μεταφορά. Ο Αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Ζιαζιάς έστειλε επιστολή σε έλληνες εφοπλιστές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και περιμένει ότι κάποιοι από αυτούς θα διαθέσουν κάποια φορτηγά πλοία τους για την μεταφορά.
Βεβαίως το κόστος δεν είναι μικρό: ξένες εταιρίες που ρωτήθηκαν θέλουν περίπου 5 εκ. ευρώ για τα αγώγια. Πολλά λεφτά για τα άδεια ταμεία του ελληνικού κράτους… Να σημειωθεί ότι η παραχώρηση αυτή των ΗΠΑ είναι ανεξάρτητη από άλλη – που εξετάζεται τώρα – και αφορά 400 μεταχειρισμένα τεθωρακισμένα άρματα μάχης ABRAMS.
Στο ΓΕΣ ευελπιστούν ότι κάποιοι εφοπλιστές θα το πάρουν …πατριωτικά -όπως και άλλες φορές φυσικά- και θα ανταποκριθούν θετικά!
prionokordela.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα