Στο λιμάνι με... πετάλι! Πότε αποκτά ποδηλατόδρομο ο Πειραιάς;;;

10:01 29/10/2013 - Πηγή: 24wro


Ένα σημαντικό έργο για τον Πειραιά και τους Πειραιώτες περνά από τα λόγια στις πράξεις, όπως διαβάσαμε στο...

www.piraeuspress.gr.

Ο Δήμαρχος Πειραια,Βασίλης Μιχαλολιάκος,μιλώντας στην εκπομπή "Τα παράπονά σας στον Δήμαρχο" αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στη μελέτη που έπρεπε να γίνει για τον επικείμενο ποδηλατόδρομο.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως αναθέτοντας τη μελέτη του έργου στις αρμόδιες υπηρεσίες
του Δήμου και όχι σε κάποιον ιδιώτη -όπως γινόταν συνήθως- στο ταμείο το Δήμου έμεινε το ποσό των 350.000 ευρώ.

Αυτό όμως δεν ήταν και το μόνο όφελος της εν λόγω επιλογής.

Η απόφαση να γίνει η μελέτη από τις υπηρεσίες του Δήμου εκτός από χρηματικό κέρδος είχε και κέρδος σε χρόνο,αφού έγινε σε πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα από αυτό που θα χρειαζόταν ένας ιδιώτης, με αποτέλεσμα να κατοχυρωθεί το τρέχον ΈΣΠΑ.

Διαβάστε όσα είπε ο Βασίλης Μιχαλολιάκος στο Κανάλι 1:

"Είπα χθες σε κάποιους, που δεν βλέπουν τίποτα θετικό - πολλοί από αυτούς δεν μένουν και στον Πειραιά - εάν δίναμε σε ιδιώτη να μας κάνει τη μελέτη για τον πεζόδρομο - ποδηλατόδρομο, σύμφωνα με το νόμο, είναι το 5% του προϋπολογισμού του έργου. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 7 εκατ. ευρώ και η μελέτη θα στοίχιζε 350.000 ευρώ, θα θέλαμε και μερικά χρόνια ...και δεν θα γινόταν ποτέ.

Το έκαναν οι υπηρεσίες μας εγκαίρως και προλάβαμε το τρέχον ΕΣΠΑ. Ξέρετε τι έργο είναι αυτό; Από τη Λεύκα μέχρι τον Άγιο Διονύσιο - εδώ που είναι χωματερή και σκουπιδότοπος, με ανισόπεδα σημεία - θα γίνει ένας ευθύγραμμος πεζόδρομος με αναδυόμενες τις γραμμές, με παγκάκια, καθιστικά, πράσινο, πέργκολες. Θα διασχίζει το λαϊκό Πειραιά, - που είναι η καρδιά μου, που είναι η ψυχή μου, που είναι η συνείδηση μου, που είναι οι μνήμες μου - τον εργατικό Πειραιά, τον Πειραιά με τα ροζιασμένα χέρια και με τα αυλακωμένα πρόσωπα."
Keywords
Τυχαία Θέματα