Στοιχεία-σοκ για τους σκλάβους της σύγχρονης εποχής

00:56 4/7/2011 - Πηγή: 24wro
Περίπου τα 27 εκατομμύρια φτάνουν οι σύγχρονοι άνθρωποι-σκλάβοι παγκοσμίως...
σύμφωνα με τα σοκαριστικά στοιχεία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, τα οποία δείχνουν το εμπόριο ανθρώπων ανθεί στις μέρες μας, γράφουν οι New York Times.



Τα θύματα της εμπορίας ανθρώπων είναι ευάλωτοι άνδρες, γυναίκες ή και παιδιά που εξαναγκάζονται να εργάζονται ή να προσφέρουν σεξουαλικές υπηρεσίες. Μπορεί να μεταφέρονται από τη Ρωσία
στην Ευρώπη, από τις Φιλιππίνες στο Ντουμπάι, ή ακόμα και να πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης στην ίδια τους τη χώρα.

Στις ΗΠΑ, ο αριθμός των σύγχρονων σκλάβων φτάνει τους 100.000.

Οι ιστορίες των σύγχρονων σκλάβων είναι απλά συγκλονιστικές. Ένα κορίτσι από την Καμπότζη μαχαιρώθηκε στο μάτι από τον ιδιοκτήτη του οίκου ανοχής στον οποίο πουλήθηκε, διότι αντιστάθηκε. Μία γυναίκα στη Μέση Ανατολή προσελήφθη ως οικιακή βοηθός από το Λονδίνο, όμως οι ιδιοκτήτες του σπιτιού της πήραν το διαβατήριο και την κλείδωσαν στο σπίτι. Στο Ντάλας των ΗΠΑ, μια έφηβη κοπέλα οδηγήθηκε στην πορνεία.

Το 2000 οι Ηνωμένες Πολιτείες θέσπισαν νόμο κατά του ανθρώπινου trafficking, με τον ΟΗΕ να υιοθετεί το Πρωτόκολλο του Παλέρμο, κάνοντας έκκληση προς όλες τις χώρες να ποινικοποιήσουν το εμπόριο ανθρώπων, να τιμωρούν αυστηρά τους παραβάτες και να παρέχουν άσυλο στα θύματα.

Στην αναφορά του 2011, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε ότι την περσινή χρονιά μόλις 32 από τις 184 χώρες εναρμονίστηκαν με τις επιταγές του αμερικανικού νόμου. Ο αριθμός των χειρότερων παραβατών στη λίστα αυξήθηκε από τους 13 στους 23. Δύο σύμμαχοι των ΗΠΑ, Η Σαουδική Αραβία και το Κουβέιτ, συμμετέχουν στη λίστα της ντροπής.

Κατά την τελευταία δεκαετία σημειώθηκε πρόοδος, αφού 146 χώρες συνολικά, υπέγραψαν το πρωτόκολλο, με 128 από αυτές να θεσπίζουν νόμους κατά του εμπορίου ανθρώπων, δείχνοντας ότι, τουλάχιστον, υπάρχει αποδοχή της ύπαρξης του προβλήματος.

Παρ' όλα αυτά, ο δρόμος ακόμα είναι μακρύς. Είναι αναγκαίο όλα τα κράτη να υπογράψουν το πρωτόκολλο, να υιοθετήσουν αυστηρούς νόμους και να εργαστούν σθεναρά ώστε να εξασφαλίσουν την εφαρμογή τους. Οι παράνομοι, συμπεριλαμβανομένων και των επιχειρήσεων που προσλαμβάνουν υπαλλήλους-σκλάβους, θα πρέπει να διώκονται και τα θύματα να προστατεύονται. Κανένα ανθρώπινο ον δεν θα πρέπει να βρίσκεται σε κατάσταση δουλείας, καταλήγει το δημοσίευμα.
Keywords
Τυχαία Θέματα