Στον ανακριτή 5 νέοι κατηγορούμενοι της υπόθεσης Τσοχατζόπουλου

10:13 27/9/2012 - Πηγή: 24wro
Ενώπιον του ανακριτή οδηγούνται σήμερα οι πέντε νέοι κατηγορούμενοι στην υπόθεση...
του λεγόμενου «μαύρου πολιτικού χρήματος», που φέρεται να διακίνησε και να απέκρυψε ο προφυλακισμένος πρώην υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος.
Ο ειδικός ανακριτής Γαβριήλ Μαλλής ανοίγει το νέο κύκλο των απολογιών και αναμένει σήμερα στο γραφείο του την πρώην σύζυγό του πρώην υπουργού, Γκούντρουν Μολντενάουερ, τον πρώην γενικό γραμματέα Εξοπλισμών
του υπουργείου Αμυνας, Γιάννη Σμπώκο, τον ιδιοκτήτη εκδοτικού οίκου Νίκο Καρατζά, τον δικηγόρο Γιώργο Κωνσταντάτο και τον Φώτη Αρβανίτη.

Οι πέντε κατηγορούμενοι εκτιμάται ότι θα λάβουν προθεσμίες για τις απολογίες τους για την ερχόμενη εβδομάδα.

Εφοδος στις εταιρείες Σαχπατζίδη
Αιφνιδιαστική έρευνα στα γραφεία των εταιρειών της οικογένειας του Γ. Σαχπατζίδη και των δύο γιων του στη Θεσσαλονίκη, καθώς και στα σπίτια των τελευταίων, πραγματοποίησαν προχθές άνδρες της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, παρουσία δύο εισαγγελέων της Θεσσαλονίκης και ενός πταισματοδίκη.

Η έρευνα έγινε ύστερα από εισαγγελική παραγγελία στο πλαίσιο της συγκέντρωσης στοιχείων για την υπόθεση του ξεπλύματος μαύρου πολιτικού χρήματος με πρωταγωνιστή τον Ακη Τσοχατζόπουλο αλλά και των ατόμων που εμπλέκονται στη συνέχεια σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος σε υποθέσεις-παρακλάδια της κεντρικής, για τις οποίες προκύπτουν νέα στοιχεία.

Οπως είναι γνωστό, ο Γ. Σαχπατζίδης είναι προφυλακισμένος από τα μέσα Απριλίου, αφού βρίσκεται στον πυρήνα των ανθρώπων του Ακη Τσοχατζόπουλου οι οποίοι φέρεται ότι διακινούσαν μεγάλα ποσά από τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Εκτός από τα γραφεία και τα σπίτια των μελών της οικογένειας Σαχπατζίδη, οι έρευνες περιέλαβαν και το σπίτι ενός πολιτικού φίλου του Ακη Τσοχατζόπουλου από το παρελθόν, ο οποίος είχε διατελέσει νομαρχιακός σύμβουλος Θεσσαλονίκης και εδώ και χρόνια δραστηριοποιείται σε μια εταιρεία με έδρα την Κρήτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει εντοπιστεί μια κατάθεση ποσού 500.000 ευρώ από τον Γ. Σαχπατζίδη προς τη συγκεκριμένη εταιρεία η οποία δεν μπορεί να δικαιολογηθεί. Η έρευνα έγινε στο σπίτι του επιχειρηματία στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.

Δύο κλιμάκια
Οι έρευνες έγιναν από δύο κλιμάκια ανδρών της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας παρουσία δύο εισαγγελέων και πταισματοδίκη.

Στις επτά προχτές το πρωί, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο στο σπίτι του μικρότερου γιου του Σαχπατζίδη, του Γιώργου -συνεχίζει να είναι μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ ΠΑΟΚ-, στην οδό Καλαποθάκη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η έρευνα κράτησε κοντά στις 2-3 ώρες, ενώ άλλο ένα κλιμάκιο την ίδια ώρα έκανε έφοδο στην έδρα των εταιρειών Σαχπατζίδη στο Καλοχώρι, στη συμβολή των οδών Ολύμπου και Σταδίου.

Από τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές (πέντε laptop), δέκα USB και τέσσερις σκληροί δίσκοι, καθώς και πλήθος εγγράφων που μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά ερ
Keywords
Τυχαία Θέματα