Στρατηγική συνεργασία της Folli Follie στην Κίνα

21:30 19/5/2011 - Πηγή: 24wro
Χαιρέτισε τις εξωστρεφείς δράσεις ο Χ. Παμπούκης Σε κλίμα αμοιβαίας...
συνεργασίας υπογράφηκε το μνημόνιο συμφωνίας μεταξύ του ομίλου Folli Follie και του Fosun International, του μεγαλύτερου επενδυτικού ομίλου ιδιωτικών συμφερόντων της Κίνας, θέτοντας τις βάσεις για τη στρατηγική συμμαχία των δύο πλευρών. Η εν λόγω
συνεργασία έτυχε θερμής αποδοχής από εκπροσώπους της κυβέρνησης, κυβερνητικούς και επαγγελματικούς φορείς, καθώς και από τον επιχειρηματικό κόσμο, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο υπουργός Επικρατείας και Επενδύσεων, Χάρης Παμπούκης, ο οποίος χαρακτήρισε συμβολική τη συνάντηση των δύο αυτών εξωστρεφών επιχειρήσεων. Υπογράμμισε ότι οι κυβερνήσεις και των δύο χωρών έχουν εργαστεί συστηματικά για τη δημιουργία ενός φιλικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος, τονίζοντας την αξία των δικτύων εκτός Ελλάδας, ιδιαίτερα στις παρούσες συνθήκες.

Τα θερμά μηνύματα υποστήριξης αυτής της επιχειρηματικής σύμπραξης μετέφερε, εκ μέρους του υπουγείου Πολιτισμού και Τουρισμού, ο πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), Νικόλας Κανελλόπουλος.

«Η συνεργασία των δύο ομίλων αποτελεί γέφυρα μεταξύ της Ανατολής και της Δύσης, που θα συμβάλει στη σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών και στη δημιουργία αμφίδρομων θετικών αποτελεσμάτων», επεσήμανε ο κ. Κανελλόπουλος, τονίζοντας ότι στόχος είναι να καταστεί η κινεζική αγορά τουριστικός πυλώνας της Ελλάδας.

Ο ίδιος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις σημαντικές ενέργειες, που έχουν γίνει, με στόχο την προσέλκυση των Κινέζων τουριστών στην Ελλάδα, όχι μόνο για διακοπές, αλλά και για αγορές. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, τα εγκαίνια της πτήσης, που συνδέει απευθείας το Πεκίνο με την Ελλάδα, κινείται προς αυτή την κατεύθυνση.

Επισημαίνεται ότι η Fosun International, μαζί με τη θυγάτρική της, έγιναν μέτοχοι του ομίλου Folli Follie και απέκτησαν συνολικά το 9,5% του αυξημένου μετοχικού κεφαλαίου του ομίλου, σε συνέχεια της έκδοσης νέων μετοχών, μετά από απόφαση της γενικής συνέλευσης. Η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών καθιστά τη Fosun και τη θυγατρική της από κοινού έναν από τους μεγαλύτερους στρατηγικούς επενδυτές του ομίλου Folli Follie.

Παράλληλα, η συμμαχία αυτή «μεταφράζεται» σε στενή συνεργασία των δύο ομίλων για την επιχειρηματική ανάπτυξή τους στην Κίνα, καθώς και σε άλλα μέρη του κόσμου.

«Η Folli Follie, μέλος του ομίλου Folli Follie, έχει σχέσεις με την Κίνα και παρουσία στην ευρύτερη περιοχή περίπου 10 χρόνια. Σήμερα, η Folli Follie και η Links of London αριθμούν πάνω από 100 καταστήματα στην περιοχή, η οποία εντάσσεται δυναμικά στη στρατηγική για επιχειρηματική ανάπτυξη του ομίλου Folli Follie», δήλωσε ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή η συμμαχία θα επιφέρει οφέλη και στις δύο πλευρές, ισχυροποιώντας την παρουσία της Folli Follie στην Κίνα, αλλά και την παρουσία της Fosun στην Ελλάδα.

Από την πλευρά του, ο Λιανγκ Σιντζούν,
Keywords
Τυχαία Θέματα