Στρατιωτικά συμβόλαια δισ. ρουβλιών

19:16 11/11/2011 - Πηγή: 24wro
Η αξία της συναλλαγής φθάνει τα 280 δισεκατομμύρια ρούβλια…
(σχεδόν 10 δισ.δολ.
Εκτός απ’ αυτό, για τον συνολικό επανεξοπλισμό όλου του Ναυτικού Στόλου από τον ρωσικό προϋπολογισμό προβλέπονται σχεδόν 4,5 τρισεκ. ρούβλια (150 δις. δολάρια) και το τρέχον έτος μόνο για την κατασκευή των ατμοκίνητων υποβρυχίων και φρεγατών, καθώς επίσης και για τις επισκευές και την τεχνική εξυπηρέτηση των πλοίων θα δαπανηθούν πάνω από 85 δισεκατομμύρια ρούβλια, δηλαδή πάνω από 280 εκατομμύρια
δολάρια.
Η εκπλήρωση αυτού του χωρίς προηγούμενο τόσο ως προς τα καθήκοντά, όσο και ως προς την χρηματοδότηση προγράμματος θα μας επιτρέψει να κάνουμε ολόπλευρο επανεξοπλισμό του Στρατού και του Στόλου»,- είπε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη σύσκεψη που έγινε στην εταιρεία Sevmash μετά την υπογραφή των συμβολαίων.
- «Μας χρειάζεται να ανανεώσουμε ουσιαστικά την υλικο-τεχνική βάση των Ναυτικών Δυνάμεων της χώρας. Να συγκροτήσουμε μονάδα ναυτικών στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων από υποβρύχια τέταρτης γενιάς. Να αγοράσουμε σύγχρονα πλοία επιφάνειας, καθώς επίσης και να κάνουμε εκσυγχρονισμό και επισκευές των τεχνικών μας μέσων. Η ναυπηγική μας βιομηχανία θα πρέπει να είναι έτοιμη να προχωρήσει σε μαζική παραγωγή υπερσύγχρονων δειγμάτων τεχνικών μέσων και εξοπλισμών που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις»,- είπε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.
Η εταιρεία Sevmash είναι το μοναδικό ναυπηγείο της Ρωσίας, που κατασκευάζει ατμοκίνητα υποβρύχια. Σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας του το ναυπηγείο παρέδωσε στις Ναυτικές Δυνάμεις της χώρας 128 πυρηνοκίνητα υποβρύχια. Πριν 3 χρόνια, στο ναυπηγείο Sevmash έγινε η καθέλκυση του κύριου ατμοκίνητου πυραυλοφόρου επιφάνειας νέας γενιάς – του Yury Dolgoruky, το οποίο υποβάλλεται τώρα σε μαχητικές δοκιμές. Στα τέλη του 2010 καθελκύστηκε το δεύτερο πυρηνοκίνητο υποβρύχιο του Project Borei – το Alexander Nevsky. Εξάλλου, στις 9 Νοεμβρίου επισκέφτηκε αυτό το υποβρύχιο ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

prionokordela.gr


Keywords
Τυχαία Θέματα