Στροφή στην… καθημερινότητα κάνει ο Σαμαράς

10:07 30/3/2012 - Πηγή: 24wro
Τον μέσο Έλληνα επιχειρεί να εκφράσει ο Αντώνης Σαμαράς, που ανεβάζει στη...
ρητορική του την ανάγκη επίλυσης των καθημερινών προβλημάτων

«Να μην υπάρχουν πια εγκλήματα στη μέση του δρόμου», έχει βάλει ως προσωπικό στοίχημα ο Αντώνης Σαμαράς, που δηλώνει έτοιμος να ‘‘αγγίξει’’ προσωπικά, κάθε πτυχή των καθημερινών προβλημάτων, από τα θέματα Δικαιοσύνης μέχρι τα θέματα Δημόσιας τάξης.

Η ζωή των
Ελλήνων και η ανάγκη επίλυσης βασικών προβλημάτων, που σχετίζονται ή συναντώνται στην καρδιά των μεγαλουπόλεων, επισημαίνεται πια με κάθε ευκαιρία από την ηγεσία της ΝΔ, που επιθυμεί να πείσει πως όχι μόνο γνωρίζει τις πληγές της κοινωνίας, αλλά ότι διαθέτει και την διάθεση να τις επουλώσει.

«Γυρνάω τις συνοικίες της Αθήνας, γυρνάω και την περιφέρεια και βλέπω κόσμο μεγάλης ηλικίας να κοιτάει μέσα στους σκουπιδοτενεκέδες το βράδυ, στους κάδους των απορριμμάτων να βρει λίγο φαγητό, μια μπουκιά ψωμί. Αυτό δεν γίνεται πια. Θα πρέπει να είμαστε ένα κράτος, το οποίο θα υπερασπιστεί τους πιο αδύναμους», λέει ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς, δίνοντας έμφαση στο δικαίωμα του κάθε Έλληνα και της κάθε Ελληνίδας, να ζει αξιοπρεπώς στον τόπο του.

Στην ίδια λογική, σταθερό κομμάτι της ρητορικής του Αντώνη Σαμαρά, αποτελούν πια οι εγγυήσεις που δίνει για την αντιμετώπιση δυο χρόνιων και δυσεπίλυτων ζητημάτων:

 Της λαθρομετανάστευσης και
 Της εγκληματικότητας

«Η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι»

«Να ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας», έθεσε ως στοίχημα ο πρόεδρος της ΝΔ, αναφερόμενος χθες στο ζέον πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Διαγραμματειακής Επιτροπής του κόμματος.

Ο κος Σαμαράς, δεσμεύεται μάλιστα πως:

1. Θα καταργήσει το νόμο του Ραγκούση για την ιθαγένεια, καθώς θεωρεί πως αυτός έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε μαγνήτη για τους λαθρομετανάστες

2. Θα μεταφέρει τους λαθρομετανάστες σε κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας, μακριά από τις πόλεις -σε παλιά στρατόπεδα-, μέχρι τον επαναπατρισμό τους, με τέτοιο τρόπο όμως ώστε να μη μεταφέρει απλώς το πρόβλημα, από τη μια άκρη της Ελλάδος στην άλλη.

3. Θα συνεχίσει τις προσπάθειες, που ξεκίνησε εσχάτως στην Ιβηρική, για κοινό μέτωπο με την Ισπανία και την Πορτογαλία, ώστε να πιεστεί περισσότερο η Ευρώπη

«Θα τους κατεβάσω τις κουκούλες»

Την αναγκαιότητα να μπει ένα φρένο σε ό,τι προσβάλλει την εικόνα της Αθήνας και των υπολοίπων μεγαλουπόλεων, είχε επισημάνει ο Αντώνης Σαμαράς και με αφορμή τις καταστροφές, τον περασμένο Φλεβάρη, στην πρωτεύουσα, με τις λεηλασίες καταστημάτων αλλά και τους εμπρησμούς κτιρίων «διαμαντιών».

«Την πόλη την διέλυσαν. Την αγορά την διέλυσαν. Επέλεξαν παραδοσιακά κτίρια επίτηδες και τα έκαψαν. Να γνωρίζουν αυτά τα καθάρματα ότι, όταν έρθει η ώρα, τις κουκούλες τους θα τις κατεβάσω.

Γιατί πρέπει να βγουν οι κουκούλες, για να δούμε όχι μόνο αυτοί ποιοι είναι, αλλά και ποιοι κρύβονται από πίσω τους, οι οποίοι δε θέλ
Keywords
Τυχαία Θέματα