Συχνό φαινόμενο η κλοπή παραγγελιών από διανομείς φαγητού!

15:35 15/2/2012 - Πηγή: 24wro

Η καθαρή εγκληματικότητα μπερδεύεται όλο και συχνότερα με την ανέχεια ομολογούν αστυνομικοί όταν... διηγούνται περιστατικά κλοπών φαγητού από διανομείς, τους γνωστούς «ντελιβεράδες».

«Οι επιθέσεις σε διανομείς φαγητού είναι κάτι συχνό, εδώ και αρκετά χρόνια. Ωστόσο, έχουμε παρατηρήσει ότι εσχάτως ο στόχος δεν είναι τόσο τα χρήματα όσο το ίδιο το φαγητό» περιγράφει στην «Κ» ο Ηλίας Χάρης, ιδιοκτήτης πιτσαρίας στην Κυψέλη. «Ο διανομέας φεύγει συνήθως με δύο ή τρεις παραγγελίες. Πηγαίνει στην πρώτη διεύθυνση και την ώρα που παραδίδει την παραγγελία κάποιοι ανοίγουν το
κουτί στη μηχανή και κλέβουν τις υπόλοιπες. Παλιότερα υπήρχαν κακοποιοί που έκαναν ψευδείς κλήσεις προκειμένου να παρασύρουν τον διανομέα σε ένα συγκεκριμένο σημείο και να τον ληστέψουν.

Τώρα το κάνουν για να κλέψουν τις πίτσες. Πρώτη φορά μας συνέβη πριν από τρία χρόνια, τώρα συμβαίνει συνέχεια...» διηγείται ο κ. Χάρης. Μάλιστα, τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι εστιάτορες που μίλησαν στην «Κ» ανέφεραν ότι αναγκάστηκαν να λάβουν μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου, υποχρεώνοντας τους διανομείς τους, όταν ανεβάζουν μια παραγγελία, να παίρνουν μαζί τους όλες τις υπόλοιπες για να μη μένει τίποτα αφύλακτο στη μηχανή.

«Τα περιστατικά αυτά σημειώνονται σχεδόν σε όλες τις περιοχές της Αθήνας. Και όχι μόνο στους ντελιβεράδες. Έχουν καταγραφεί περιπτώσεις ακόμα και αρπαγής φαγητού μέσα από τα χέρια κάποιου που τρώει, κυρίως στο κέντρο της Αθήνας. Ξαφνικά το σάντουιτς ή η τυρόπιτα κάνουν φτερά... Επίσης έχει αυξηθεί κατακόρυφα η κλοπή τροφίμων από σούπερ μάρκετ και άλλα καταστήματα» σχολιάζει ο συνδικαλιστής της ΕΛ. ΑΣ. Νίκος Καραδήμας.

Την εκτίμηση της αστυνομίας επιβεβαιώνει προϊστάμενος καταστήματος σούπερ μάρκετ στο Παγκράτι. «Ο μόνος τρόπος για να ανακόψουμε το κύμα κλοπών ήταν να προσλάβουμε σεκιουριτάδες. Και παλιότερα σημειώνονταν κλοπές, όμως δεν έπαιρναν τρόφιμα, ίσως κάποιος μπεκρής να έκλεβε κάνα μπουκάλι ούζο. Αυτοί που έκλεβαν συνήθως έπαιρναν σαμπουάν, καλλυντικά, τέτοια είδη. Τώρα πιάνουμε άτομα με κονσέρβες στις τσέπες. Και ξέρετε, είναι πολύ δυσάρεστη κατάσταση, γιατί πρέπει να τους κρατήσουμε στο κατάστημα μέχρι να έρθει η αστυνομία. Να «συλλάβουμε» κάποιον που έκλεψε για να φάει. Σ’ αυτό το σημείο φτάσαμε», συμπληρώνει.
clopyandpaste.blogspot.com
Keywords
Αναζητήσεις
κλοπη παραγγελιων, κλεψιμο ντελιβεραδων
Τυχαία Θέματα