ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ: Γάτος έσωσε άστεγο από τα ναρκωτικά

06:22 6/11/2012 - Πηγή: 24wro

Tι και αν ο Bob είναι γάτος...

Έχει το δικό του Twitter με 12.000 followers, την δικιά του σελίδα στο Facebook και τους δικούς του φαν. Επίσης η ζωή του έχει γίνει bestseller ενώ «συζητά» με ένα πρακτορείο στο Χόλυγουντ για να γίνει και ταινία….
Όπως καταλαβαίνετε δεν πρόκειται για έναν απλό γάτο και ο ιδιοκτήτης του, James Bowe, το γνωρίζει
πολύ καλά… Ξέρει πως όλη τη δημοσιότητα που έχει κερδίσει καθώς και τα λεφτά τα χρωστά στο πανέξυπνο κατοικίδιο ζώο του.

Τι το διαφορετικό όμως κάνει αυτός ο γάτος και είναι πάνω του όλα τα φώτα της δημοσιότητας;;;
Όπως διαβάζουμε στο βιβλίο που έγραψε ο ιδιοκτήτης του Bob «A Street Cat Named Bob», ο εν λόγω γάτος βοήθησε τον 33χρονο James που ήταν άστεγος και τοξικομανής να αλλάξει ριζικά την ζωή του.

Το βιβλίο πούλησε 250.000 αντίτυπα και έχει μεταφραστεί σε 18 διαφορετικές γλώσσες.

Ο James έχει βγάλει περίπου £ 30.000 ποσό που θα πολλαπλασιαστεί από τα έσοδα που θα κάνει η ταινία που είναι υπό συζήτηση.
«Χρωστάω τα πάντα στον Bob» λεέι ο James.

H απίστευτη ιστορία του James και του Bob

Όλα ξεκίνησαν πριν από πέντε χρόνια όταν ο James βρήκε τον Bob αδυνατισμένο από την πείνα και τραυματισμένο στο κλιμακοστάσιο μια πολυκατοικίας στην στην Τότεναμ, στο Βόρειο Λονδίνο.
Ο James που τότε προσπαθούσε να ξεφύγει από την ηρωίνη, δεν ήθελε να πάρει τον γάτο καθώς όπως λέει νόμιζε πως άνηκε σε κάποιον. Ρώτησε τους γείτονες και όταν είδε πως δεν είχε ιδιοκτήτη αποφάσισε να τον «υιοθετήσει». Καθάρισε τις πληγές του γάτου και τον πήγε σε κτηνίατρο. Του αγόρασε αντιβιοτικά που κόστιζαν £28 ενώ εκείνος έβγαζε την ημέρα £25. «Ήταν τα τελευταία χρήματα που είχα όμως ήθελα να βοηθήσω το μικρό ζωάκι…. Πάντα αγαπούσα τις γάτες.» λέει ο James.

Ο 33χρονος άνδρας είχε μια πολυτάραχη ζωή. Όταν ήταν 3 ετών οι γονείς του χώρισαν και εκείνος πήγε μετακόμισε με την μαμά του από το Surrey στην Aυστραλία. Έζησε σε διάφορες πόλεις της Αυστραλίας και αναγκάστηκε να αλλάξει πολλές φορές σχολείο κάτι που επηρέασε και την παιδική του ψυχούλα.
Μάλιστα είχε πέσει και θύμα σχολικής βίας. Η μητέρα του ξαναπαντρεύτηκε και η σχέση της με τον James διακόπηκε. Έτσι ο 33χρονος γύρισε στο Λονδίνο με όνειρο να γίνει ροκ σταρ.

Μετά από εβδομάδες που κοιμόταν σε δωμάτια φίλων, βρέθηκε στον δρόμο. Τότε έμπλεξε και με τα ναρκωτικά.Τρία χρόνια ήταν άστεγος μέχρι που του έδωσαν ένα δωμάτιο. Όταν βρήκε τον Bob ήταν η περίοδος που προσπαθούσε να κόψει από την ηρωίνη και έπαιρνε μεθαδόνη.
Όταν ο Bοb έγινε καλά, ο James αποφάσισε να τον αφήσει πάλι ελεύθερο. Όμως ο γάτος είχε άλλη γνώμη. Τον ακολουθούσε στους δρόμους όπου έπαιζε κιθάρα και οι περαστικοί του άφησαν κέρματα. Από τότε είναι αχώριστοι…

star.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα