Συμφωνίες ύψους 1 δισ. ευρώ αναμένεται να συνάψει το Λονδίνο με την Κίνα

15:00 27/6/2011 - Πηγή: 24wro
Βρετανία και Κίνα αναμένεται να συνάψουν εμπορικές συμφωνίες αξίας...
1 δισεκατομμυρίου λιρών (1,12 δισ. ευρώ) κατά τις επαφές που αναμένεται να έχουν σήμερα ο πρωθυπουργός της Κίνας Ουέν Τζιαμπάο και βρετανοί πολιτικοί και επιχειρηματίες.
Στη συνάντησή τους στη Ντάουνινγκ Στριτ ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον αναμένεται να εγείρει το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα, μετά την πρόσφατη αποφυλάκιση του αντιφρονούντα καλλιτέχνη Άι Ουέιουεϊ και του αντιφρονούντα Χου
Ζία.
Ο Ουέν είπε πως η Κίνα θα στηρίξει την ευρωζώνη συνεχίζοντας να επενδύει σε ευρωπαϊκά κρατικά ομόλογα, όπως δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC.
Κίνα και Βρετανία αναμένεται ακόμα να υπογράψουν συμφωνία για την αύξηση των βρετανικών εξαγωγών στην κινεζική αγορά, ειδικά τις εξαγωγές πουλερικών και χοιρινών. Το Πεκίνο είχε απαγορεύει τις εισαγωγές πουλερικών από τη Βρετανία αφού σημειώθηκε ένα ξέσπασμα γρίπης των πτηνών σε εκτροφείο της ανατολικής Αγγλίας το 2007.
Σύμφωνα με πηγές της βρετανικής κυβέρνησης οι διμερείς συμφωνίες που θα συναφθούν θα αφορούν τους τομείς της ενέργειας, της λιανικής και του σχεδιασμού.
Η Βρετανία θέλει να διπλασιάσει το διμερές εμπόριο με την Κίνα ως το 2015 στα περίπου 100 δισ. ευρώ στο πλαίσιο της προσπάθειας του Λονδίνου να επεκταθούν οι συναλλαγές με αναπτυσσόμενες χώρες ώστε να αντισταθμιστεί η μείωση της ζήτησης εγχωρίως εν μέσω περιστολής των δημοσιονομικών δαπανών.
Τον κινέζο πρωθυπουργό συνοδεύουν στην επίσκεψή του στο Λονδίνο ο Γιανγκ Τζιετσί, ο υπουργός Εμπορίου Τσεν Ντεμίνγκ και ο διοικητής της κινεζικής κεντρικής τράπεζας Ζιου Σιαοτσουάν, ενώ από τη βρετανική πλευρά στις συνομιλίες επρόκειτο να λάβουν μέρος ο υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν και ο υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ.
newscode 
Keywords
Τυχαία Θέματα