Συμβουλές υγιεινής για να αποφύγεις δυσάρεστες συνέπειες τώρα το καλοκαίρι...

14:32 18/7/2012 - Πηγή: 24wro
Φύγαμε για την παραλία! Δεύτερο μαγιό πήρες;...
Έλεγξες αν η παραλία έχει ντουζιέρα; Έβαλες στην τσάντα σου το άνετο βαμβακερό σου εσώρουχο; Είναι κάποιες μικρές και ασήμαντες λεπτομέρειες που αν δεν τις λάβεις σοβαρά υπόψη σου, μπορεί να χαλάσεις τις διακοπές σου.

1. Ένα μαγιό ποτέ δεν είναι αρκετό... Το ξέρεις ίσως καλά! Το θέμα όμως είναι αν το τηρείς πραγματικά. Είναι πολύ σημαντικό για την υγεία, αλλά και την υγιεινή των γεννητικών οργάνων και του κόλπου. Η υγρασία που μένει στο μαγιό μετά το μπάνιο αποτελεί πρόσφορο έδαφος για να αναπτυχθούν μύκητες των γεννητικών οργάνων, κολπίτιδα
ή ακόμη και ουρολοίμωξη...
2. Και δεν είναι μόνο το μαγιό σου! Τα εσώρουχα, αλλά και τα στενά ρούχα μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα στην ευαίσθητη περιοχή με όλες τις συνέπειες που μπορεί να έχει αυτό! Προτίμησε βαμβακερά και όχι συνθετικά εσώρουχα και απόφυγε τη συχνή χρήση στενών παντελονιών. Η πίεση στο σημείο, η τριβή με συνθετικά υφάσματα που θα αυξήσει τη θερμότητα τοπικά μπορούν να αποτελέσουν παράγοντα εμφάνισης μυκητιάσεων, κολπίτιδας ή και ουρολοίμωξης.

3. Μη μένεις στην παραλία με τις ώρες χωρίς ένα ντους φρεσκαρίσματος. Δεν είναι μόνο το νερό της θάλασσας και το νωπό μαγιό που μπορεί να σου δημιουργήσει προβλήματα. Και ο ιδρώτας από τη ζέστη και την ηλιοθεραπεία δημιουργεί κατάλληλες συνθήκες για την εμφάνιση μηκυτιάσεων. Σκέψου επίσης, πως για να επαναλάβεις την αντηλιακή σου κρέμα πρέπει πάντα να κάνεις ένα ντους. Το λάδι και η αντηλιακή κρέμα μπορεί να αποτελέσουν ένα φιλμ, που φυλακίζει όλα τα μικρόβια πάνω στο σώμα σου.

Διάβασε επίσης
Κολπίτιδα! Τι την προκαλεί; Tips για να μειώσεις τις πιθανότητες να την εμφανίσεις
4. Το καλοκαίρι κάνεις ντους σχεδόν κάθε μία ώρα... Το πρωί που ξυπνάς, πριν κατέβεις στην παραλία, μετά το μπάνιο στη θάλασσα, πριν βγεις το βράδυ κτλ. Μια από όλες,χρησιμοποίησε ειδικό προϊόν για τον καθαρισμό της ευαίσθητης περιοχής.Παράλληλα μην ξεχνάς να πλένεις με άφθονο νερό τα γεννητικά όργανα...

Smart Tip: Φυσιολογικά το εσωτερικό του κόλπου αυτοκαθαρίζεται. Τα ισχυρά αντισηπτικά και οι κολπικές εσωτερικές πλύσεις, χωρίς ιατρικό λόγο μπορεί να διαταράξουν τη μικροβιακή ισορροπία του κόλπου και να προκαλέσουν κολπίτιδα.

5. Βρήκες την ειδυλλιακή αμμουδιά... Δεν θέλεις να φύγεις ποτέ από τη θάλασσα! Πετσέτα για να ξαπλώσεις πήρες; Καλό είναι να αποφύγεις την άμεση επαφή με την άμμο, όπου μπορούν και επωάζονται οι μύκητες γεννητικών οργάνων, συντηρείται ανεπιθύμητη υγρασία στο σώμα και επιτρέπει σε βρομιές να έρχονται σε επαφή με ευαίσθητες περιοχές. Διάλεξε μια παχιά πετσέτα για να αποφύγεις την επαφή με την άμμο.

Διάβασε επίσης
Προσοχή στις μυκητιάσεις! Το καλοκαίρι ευνοεί τις γυναικολογικές ενοχλήσεις...

6. Πως συμβαίνει και κάθε χρόνο οι δύσκολες μέρες σου συμπίπτουν με τις διακοπές, παραμένει ένα μυστήριο. Δεν υπάρχει όμως καμία πιθανότητα να κάτσεις στην ξαπλώστρα και να κοιτάς τις φίλες σου να πλατσουρίζουν στα νερά! Κανεί
Keywords
Τυχαία Θέματα