Συνάντηση Διαμαντίδη με ακτοπλόους για τις τιμές των εισιτηρίων

20:40 2/5/2011 - Πηγή: 24wro
Συνάντηση με ακτοπλόους και εκπροσώπους ακτοπλοϊκών εταιρειών...
αναμένεται να έχει τις επόμενες ημέρες, ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Γιάννης Διαμαντίδης, σε μια προσπάθεια να υπάρξει συμφωνία κυρίων, για μείωση της τιμής του ακτοπλοϊκού εισιτηρίου, με ταυτόχρονη κατάργηση κάποιων κρατήσεων υπέρ τρίτων.


Σύμφωνα με πληροφορίες, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου θέλει να κλείσει το θέμα αυτό, το αργότερο έως τις 15 Μαΐου καθώς ήδη έχει ξεκινήσει η τουριστική περίοδος.


Σημειώνεται ότι το θέμα
κατάργησης κάποιων κρατήσεων υπέρ τρίτων είναι πάγιο αίτημα των ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων καθώς επιβαρύνουν το ακτοπλοϊκό εισιτήριο συνολικά κατά 35% περίπου.


Ωστόσο κάποιοι πλοιοκτήτες από την πλευρά τους εμφανίζονται προβληματισμένοι και αυτό που βάζουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και των συζητήσεων είναι και η συνεχιζόμενη αύξηση της τιμής του πετρελαίου.


Αυτή τη στιγμή πάντως το ΥΘΥΝΑΛ προσανατολίζεται στην κατάργηση μη ανταποδοτικών τελών όπως είναι τα αχθοφορικά και λεμβουχικά τέλη αλλά και το τέλος του ΚΑΕΟ (Κεφάλαιο Ασφάλισης Επιβατών Οχημάτων) το οποίο επιβαρύνει τα εισιτήρια της ακτοπλοΐας σε ποσοστό 6,5% και εισπράττεται από το ΝΑΤ.


Αυτό που εξετάζεται επίσης είναι η κατάργηση τελών διαφυγούσης εργασίας φορτοεκφορτώσεων το οποίο επιβαρύνει κατά 4% τις εμπορευματικές μεταφορές από την Κρήτη και κατά 8% περίπου τα φορτία από τον Πειραιά προς τα λιμάνια του νησιού.


Σύμφωνα με πληροφορίες, το όφελος στις τιμές των εισιτηρίων για κάθε επιβάτη, όχημα και φορτηγό από κάποιες καταργήσεις κρατήσεων υπέρ τρίτων θα είναι από 8% έως 12%, αρκεί όπως τονίζουν κύκλοι στο ΥΘΥΝΑΛ να υπάρξει συμφωνία των ακτοπλόων πως η μείωση αυτή θα λειτουργήσει προς όφελος του πολίτη.
Keywords
Τυχαία Θέματα