ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΟΥΛΙΑ - ΜΟΡΣΙ ΣΤΟ ΚΑΙΡΟ

10:26 19/10/2012 - Πηγή: 24wro

Στα κοινά οικονομικά συμφέροντα Ελλάδας και Αιγύπτου έδωσε έμφαση στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας...
μετά τη συνάντησή του με τον αιγύπτιο πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι στο Κάιρο, ενώ τόνισε πως οι οικονομίες των δυο χωρών δεν είναι ανταγωνιστικές αλλά συμπληρωματικές.

Θερμό καλωσόρισμα απηύθυνε ο Μοχάμεντ Μόρσι στον Κάρολο Παπούλια στο προεδρικό μέγαρο στο Κάιρο με την φράση «οι σχέσεις της Ελλάδας
και της Αιγύπτου είναι πολύ παλαιές και ξεχωριστές».

«Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που επισκέπτομαι επισήμως την Αίγυπτο. Θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά, για την εγκάρδια υποδοχή και φιλοξενία που επιφυλάξατε σε εμένα και στα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την επίσκεψη στην Αίγυπτο ενώ προσκάλεσε τον αιγύπτιο ομόλογό του να επισκεφθεί επίσημα την Ελλάδα, πρόσκληση που έγινε αποδεκτή.

Όπως δήλωσε ο κ. Παπούλιας, οι ελληνικές επενδύσεις στην Αίγυπτο έφθασαν τις 145, με κεφάλαιο άνω του 1,5 δισ. ευρώ, γεγονός που καθιστά τη χώρα μας τον πέμπτο σε μέγεθος επενδυτή μεταξύ των Ευρωπαίων εταίρων. Στο σημείο αυτό πρόσθεσε πως συμφωνήθηκε με τον αιγύπτιο πρόεδρο να πενταπλασιαστούν οι επενδύσεις και οι εμπορικές και οικονομικές σχέσεις.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ανακάλυψη σημαντικών υποθαλάσσιων κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο είναι μια σημαντική γεωοικονομική και γεωπολιτική εξέλιξη και η Ελλάδα αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στη σύναψη συμφωνίας για την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης με την Αίγυπτο, η οποία θα είναι επωφελής και για τις δυο χώρες.

Ο αιγύπτιος πρόεδρος από την πλευρά του, σε δηλώσεις του αμέσως μετά την συνάντηση των δύο ηγετών, ενημέρωσε πως οι συνομιλίες περιελάμβαναν πολλά θέματα, μεταξύ των οποίων οι διπλωματικές και πολιτικές σχέσεις καθώς και οι σχέσεις των λαών των δύο χωρών, οι εμπορικές σχέσεις και οι επενδύσεις, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την δραστηριοποίηση ελληνικών εταιρειών στην Αίγυπτο και υποσχέθηκε να συμβάλει ώστε να επιλυθούν προβλήματα που έχουν ανακύψει.

apospasma.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα