Συνάντηση Σαμαρά - Ραχόι την Παρασκευή

14:03 19/3/2012 - Πηγή: 24wro


Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι θα έχει σύμφωνα με πληροφορίες την Παρασκευή ο ...Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος μεταβαίνει στην ιβηρική χερσόνησο και δεν αποκλείεται, μέσα στο Σαββατοκύριακο να συναντηθεί και με τον Πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Πέδρο Πάσος Κοέλιο.

Το πρόγραμμα του κ. Σαμαρά δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, καθώς εκκρεμεί το ζήτημα της συνάντησής του με τον Πορτογάλο Πρωθυπουργό, λόγω
ανειλλημμένων υποχρεώσεων του κ. Κοέλιο. Ωστόσο, από πλευράς των επιτελείων των δύο ηγετών, επιδιώκεται να βρεθεί τρόπος ώστε να εκπεμφθεί και το συμβολικό μήνυμα της συμπόρευσης των χωρών του ευρωπαϊκού νότου, οι οικονομίες των οποίων αντιμετωπίζουν λίγο ως πολύ κοινά προβλήματα.

Εξάλλου, από την πρώτη στιγμή ο Πρόεδρος της ΝΔ ανέπτυξε καλές σχέσεις με τους δύο πρωθυπουργούς, από την εποχή ακόμη που Ραχόι και Κοέλιο κάθονταν στα έδρανα της αντιπολίτευσης στα εγχώρια κοινοβούλιά τους.

Υπενθυμίζεται παράλληλα ότι ακόμη και επί της περιόδου των «πάγων» στις σχέσεις των Ευρωπαίων με τον Αντώνη Σαμαρά, Ισπανοί και Πορτογάλοι είχαν τηρήσει μετριοπαθή στάση απέναντι στην έντονη διαφοροποίηση του Προέδρου της ΝΔ στις πολιτικές που επιβάλλονταν από το πρώτο Μνημόνιο.
Keywords
Τυχαία Θέματα