Συνάντηση Στουρνάρα – τραπεζιτών για την επαναγορά

09:14 29/11/2012 - Πηγή: 24wro
Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα έχουν το απόγευμα οι διοικήσεις...
των τραπεζών για το θέμα της επαναγοράς ομολόγων

Οι τράπεζες αντιδρούν στην προωθούμενη διαδικασία ζητώντας να αντισταθμιστεί μέρος της ζημιάς από τα ομόλογα με άλλες ρυθμίσεις.

"Πατριωτικό καθήκον" χαρακτήρισε την Τετάρτη τη συμμετοχή
των ελληνικών τραπεζών στο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων ο υπουργός Οικονομικών.

Σε ό,τι αφορά τα ασφαλιστικά ταμεία, ο κ. Στουρνάρας είπε ότι η συμμετοχή τους στο πρόγραμμα θα αφεθεί στη διακριτική ευχέρεια των διοικητών τους, καθώς δεν πρόκειται από αυτήν να προκύψει όφελος για το δημόσιο χρέος.

Η δημόσια προσφορά θα γίνει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ενώ η διαδικασία της επαναγοράς θα προχωρήσει μα ταχείς ρυθμούς ώστε ΔΝΤ και Ευρωζώνη να εγκρίνουν την εκταμίευση της δόσης.

Υπενθυμίζεται πως το Ταμείο αποσαφήνισε, δια στόματος της διευθύντριας Κριστίν Λαγκάρντ, πως θα εγκρίνει την εκταμίευση του δικού του μεριδίου δόσης μονάχα έπειτα από την επιτυχημένη ολοκλήρωση της επαναγοράς ομολόγων, που θα πρέπει να υλοποιηθεί έως τις 13 Δεκεμβρίου.

Στις τράπεζες Deutsche Bank και Morgan Stanleyανέθεσε η Ελλάδα τη διαχείριση του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων, σύμφωνα με μη κατονομασμένη πηγή του υπουργείου Οικονομικών που επικαλείται το πρακτορείο Reuters. Το εν λόγω πρόγραμμα αποτελεί την κυριότερη εκ των πέντε δράσεων που αποκρυσταλλώθηκαν στο σχέδιο μείωσης του ελληνικού δημόσιου χρέους του Eurogroup.

Στα 122,8 δισεκατομμύρια ευρώ ανήλθε ο δανεισμός των ελληνικών εμπορικών τραπεζών από τον μηχανισμό έκτακτης χρηματοδότησης της Τράπεζας της Ελλάδος στα τέλη Οκτωβρίου, σύμφωνα με άλλο τηλεγράφημα του Reuters.

skai.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα