Συνεχίζει την πολιορκία της Μιζουράτα ο Καντάφι

10:55 3/4/2011 - Πηγή: 24wro
Εικόνες χάους στην Μιζουράτα, την πόλη που τελεί υπό πολιορκία από τις πιστές δυνάμεις...
στον Καντάφι, περιγράφουν κάτοικοι της και αυτόπτες μάρτυρες .

" Υπάρχει επιβεβαιωμένα ένας νεκρός από την επίθεση, ενώ δεν γνωρίζουμε ακόμα τον αριθμό των τραυματιών. Τα ασθενοφόρα καταφθάνουν συνεχώς μεταφέροντας πληγωμένους ", ανέφερε ο κάτοικος της Μιζουράτα, ο οποίος μιλούσε τηλεφωνικά από το κτήριο που χρησιμοποιείται τώρα, ως αυτοσχέδιο νοσοκομείο.

Νωρίτερα, γιατρός
που είχε πει ότι το όνομά του είναι Ραμαντάν, μιλώντας επίσης τηλεφωνικά με δημοσιογράφο του πρακτορείου Ρόιτερ, είχε δηλώσει ότι κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, τουλάχιστον 160 άτομα έχασαν τη ζωή τους στην Μιζουράτα.
Σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε ο γιατρός των εξεγερμένων που μάχονται εδώ και 6 εβδομάδες με τις δυνάμεις του Καντάφι, που επιμένουν να προσπαθούν να ανακτήσουν τον έλεγχο σε αυτό το προπύργιο των αντικαθεστωτικών, σχεδόν από την έναρξη της εξέγερσης, κάθε εβδομάδα χάνουν τη ζωή τους 100 με 140 άτομα, από τις συγκρούσεις.

Αν και οι πληροφορίες από τις μάχες που διεξάγονται δεν είναι δυνατόν να διασταυρωθούν, αφού οι κυβερνητικοί που έχουν αποκλείσει την πόλη δεν επιτρέπουν την είσοδο δημοσιογράφων στην περιοχή, έγινε γνωστό ότι κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων το Σάββατο, αλλά 3 άτομα σκοτώθηκαν από τα πυρά των αντιμαχομένων.

newscode.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα