Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το νέο τέλος

15:45 17/9/2011 - Πηγή: 24wro
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις των κομμάτων σχετιοκά με το έκτακτο τέλος...
στα ακίνητα που επέβαλε η κυβέρνηση.


Ιδιαιτέρως επικριτικοί ήταν σε δηλώσεις τους, βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, που περιόδευσαν το πρωί στην 76η ΔΕΘ...




«Είναι ένας πολύ άδικος φόρος, είναι ένας οριζόντιος φόρος που επιβάλλεται σε όλους τους ανθρώπους», τόνισε ο Θεόδωρος Καράογλου. Σε ερώτηση για τη στάση της ΔΑΚΕ- ΔΕΗ,
που απορρίπτει τη χρησιμοποίηση των τιμολογίων της ΔΕΗ για την είσπραξη του τέλους, ο κ. Καράογλου πρόσθεσε: «Η ΔΑΚΕ είναι μια αυτόνομη συνδικαλιστική παράταξη, χωρίς κομματικά καπελώματα, που μπορεί να διαμορφώνει τη θέση της. Από εκεί και πέρα, πιστεύω ότι ο καθένας θα πρέπει να προτάσσει πάνω απ όλα το συμφέρον του κράτους, σε σχέση με το στενό συμφέρον ενδεχόμενα, της επιχείρησης στην οποία δουλεύει».


«Η κυβέρνηση ακολουθεί ένα δρόμο παλινωδιών, αντιφάσεων και αδικιών και την πληρώνει εκείνος που έχει περισσότερη ανάγκη και στήριξη», υπογράμμισε ο Σταύρος Καλαφάτης. Σε ερώτηση για τη στάση που διαμορφώνεται από ένα κίνημα με το σύνθημα «δεν πληρώνω», απάντησε ότι «οι νόμοι πρέπει να τηρούνται».


«Για να μπορέσεις να πληρώσεις πρέπει να έχεις χρήματα. Εάν δεν έχεις, υπάρχει τεράστιο πρόβλημα», συμπλήρωσε ο Γιάννης Ιωαννίδης, επισημαίνοντας ότι τα κενά των προβλέψεων του ελλείμματος, πρέπει να αντιμετωπίζονται σχεδιασμένα και "όχι με έκτακτους φόρους".


«Όλα αυτά τα μέτρα που βλέπουμε τελευταία, είναι η πλήρης ομολογία για την αποτυχία της πολιτικήςπου ακολουθεί η κυβέρνηση. Δυστυχώς, με τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας βλέπουμε ότι η κυβέρνηση διόγκωσε το έλλειμμα, προκειμένου να μας οδηγήσει στο ΔΝΤ. Για όλα αυτά το έχω ξαναπεί, κάποιοι θα δώσουν λόγο στα ειδικά δικαστήρια» δήλωσε ο Κωνσταντίνος Γιουλέκας.


Και σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ για το χαράτσι


Με όπλο τον εκβιασμό της διακοπής του ρεύματος η κυβέρνηση επιχειρεί να εφαρμόσει ένα από τα πιο σκληρά και άδικα μέτρα. Το χτένι έφτασε στο κόμπο. Αυτό το μέτρο δεν μπορεί και δεν πρέπει να εφαρμοσθεί.


Η κυβέρνηση θα εισπράξει το τίμημα της πολιτικής της. Θα βρεθούμε στο πλάι του κάθε πολίτη που θα επιχειρήσει η κυβέρνηση να τιμωρήσει επειδή αρνείται την αδικία και την εξόντωση.
Keywords
Τυχαία Θέματα