Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι φαρμακοποιοί

22:17 5/1/2012 - Πηγή: 24wro
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι φαρμακοποιοί...
παρά το γεγονός ότι ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), κατέβαλε σήμερα τη δαπάνη Νοεμβρίου 2011 «10 μέρες πιο μπροστά από την προβλεπόμενη συμφωνία», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Όπως δήλωσε ωστόσο ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστας Λουράντος, η σημερινή καταβολή αποτελεί συμβατική υποχρέωση του ΕΟΠΥΥ.
Άλλωστε,
πρόσθεσε, «οι λόγοι της κινητοποίησης μας δεν είναι ένας και σίγουρα δεν είναι μόνο η πληρωμή μας από τον ΕΟΠΥΥ και τον ΟΓΑ τον Ιανουάριο».
Σύμφωνα με τον κ. Λουράντο, οι φαρμακοποιοί «κρέμονται κυριολεκτικά σε μία κλωστή από τις επιταγές που έχουν εκδώσει προς τους προμηθευτές τους». Ζήτησε μάλιστα την παρέμβαση της πολιτείας προς τις πολυεθνικές εταιρείες φαρμάκων και τους υπόλοιπους προμηθευτές, ώστε να παρέχουν προς τους φαρμακοποιούς ίδια πίστωση με τις καθυστερήσεις των πληρωμών από τα ασφαλιστικά ταμεία.
Όπως είπε πάντως, η συνάντηση της γενικής γραμματέως Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αθηνάς Δρέττα με τους εμπλεκόμενους φορείς στην αγορά του φαρμάκου δεν έφερε κάποιο αποτέλεσμα.
newscode.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα