Συντάξεις μετά τις εντεκάμιση

20:10 13/9/2011 - Πηγή: 24wro
Καλημέρα σας. Στην Κρήτη μένω και ήρθα και μόνο για αυτό το θέμα... Για τη σύνταξή μου» είπε στην υπάλληλο του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) ο Περικλής Πατσαράκης.

«Λυπάμαι αλλά σ’αυτόν τον υπολογιστή δεν μπορώ να δω την περίπτωσή σας. Τα χαρτιά σας είναι σε άλλο αρχείο και για να τα δω χρειάζεται χρόνος και βλέπετε ότι έχω και άλλο κόσμο. Αν θέλετε ελάτε μεσημεράκι όταν θα έχω τελειώσει και τότε να δω την υπόθεσή σας» απάντησε η υπάλληλος στον Κρητικό, που έδειχνε υποταγμένος στον αδηφάγο χρόνο και στο τέρας της
γραφειοκρατίας.

«Έπρεπε να είχατε πάρει τηλέφωνο πριν και θα γλιτώνατε όλη την ταλαπωρία» τον συμβούλεψε η κυρία Μαργέλη από το 108 γραφείο, δίνοντάς του ευγενικά και δύο αριθμούς τηλεφώνων.

«Τα έχω αυτά τα νούμερα, αυτά μ’έφεραν εδώ. Επί δύο εβδομάδες δεν απαντά κανένας», συμπλήρωσε με παράπονο ο κρητικός.

«Θέλει επιμονή και υπομονή και θέλει να βρείτε την κατάλληλη ώρα. Να, εγώ τώρα δεν σηκώνω τηλέφωνα γιατί ξεκίνησε η επίσκεψη κοινού και όλα μαζί δεν γίνονται» διευκρίνισε εκείνη.

Μ’αυτά και μ’αυτά, ο κρητικός θα μείνει μία ακόμη μέρα στην Αθήνα για να δει τι γίνεται με τη σύνταξή του. Πατέρας έξι παιδιών ,είχε ένα εστιατόριο στη Γερμανία και επιστρέφοντας στις Μοίρες Ηρακλείου ασχολήθηκε με τα χωράφια του ,ώσπου ήρθε η ώρα της σύνταξης Η ώρα του ΟΓΑ.

Πέντε άτομα μετά από αυτόν είχαν παρόμοια προβλήματα. Και η υπάλληλος με την μόνιμη επωδό: «Δεν βρίσκω τα στοιχεία σας, δώστε μου τον αριθμό του φακέλου σας, τα στοιχεία σας είναι σε άλλο αρχείο….».
Και σεις κυρία μου, αλλού είστε, αλλά δεν το κάναμε και θέμα.

Για την ιστορία να συμπληρώσω ότι στον ΟΓΑ ,στην οδό Πατησίων 30 υπάρχουν δύο κυρίες στην είσοδο που σου δίνουν χαρτί για τα ενδότερα και σου δείχνουν τον όροφο και το κατάλληλο γραφείο που θα πρέπει να πάτε για τη σύνταξή σας.

Στη γωνία, όμως, σας περιμένει μία ακόμη έκπληξη: «Ώρες κοινού από 11:Ο0 μέχρι 2:00».

Τρεις ώρες και τρία πουλάκια κάθονταν….
Keywords
Τυχαία Θέματα