Συντριβή για τον ανθέλληνα αντικαγκελάριο της Μέρκελ

22:40 18/9/2011 - Πηγή: 24wro
Νίκη των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) έναντι των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της καγκελαρίου...
στις περιφερειακές εκλογές στο κρατίδιο του Βερολίνου δείχνουν τα exit polls, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο ARD. "Βούλιαξε" το κόμμα του υπουργού οικονομίας.


Καταποντίστηκε το κόμμα του αντικαγκελάριου Φίλπ Ρέσλερ (FDP) στις τοπικές εκλογές καθώς απέτυχε για πέμπτη
φορά σε επτά αναμετρήσεις να περάσει το όριο του 5%. Το FDP πέφτει στο 2% στο Βερολίνο από 7,6% που είχε συγκεντρώσει στις εκλογές του 2006.

Η ήττες του κόμματος στις εκλογές της Βρέμης και Μεκλεμβούργου-Πομερανίας χρεώνονται στο νέο πρόεδρο του κόμματος, υπουργό Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ, ο οποίος πρίν απο λίγες ημέρες είχε πεί οτι δεν είναι ταμπού η επιλεκτική χρεοκοπία της Ελλάδας.

Το κόμμα της Μέρκελ υπέστη την έκτη του ήττα στις επτά περιφερειακές εκλογές που έχουν διεξαχθεί φέτος στη Γερμανία. Αυτό για την Ελλάδα σημαίνει οτι η Μέρκελ αναμένεται να σκληρύνει ακόμη περισσότερο τη στάση της προς τη χώρα μας, παρασυρόμενη απο την κοινή γνώμη των Γερμανών που δεν δέχονται η Γερμανία να βοηθάει την Ελλάδα αλλά και απο τις πιέσεις που θα δέχεται.

Σύμφωνα με το ARD, το SPD κέρδισε το 29,5% των ψήφων στο Βερολίνο, έναντι του 30,8% που είχε κερδίσει στις εκλογές του 2006, και απ' ότι φαίνεται ο σοσιαλδημοκράτης δήμαρχος της πόλης Κλάους Βόβεραϊτ οδεύει προς μία τρίτη πενταετή θητεία με τους Πράσινους να είναι οι πιθανότεροι σύμμαχοί του.

Το CDU κέρδισε 23,5%, μικρή άνοδο σε σχέση με το 21,3% του 2006, όμως πολύ χαμηλότερα από το 40% που κέρδιζε στις περιφερειακές εκλογές του κρατιδίου του Βερολίνου τις δεκαετίες του 1980 και 1990.

Οι Πράσινοι κέρδισαν 18%, έναντι 13,1% το 2006, και το κόμμα Αριστερά έπεσε στο 11,5% από το 13,4%.

Το Κόμμα των Πειρατών έκανε την έκπληξη κερδίζοντας το 8,5% των ψήφων.

Keywords
Τυχαία Θέματα