Σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων για τα μέτρα

23:53 15/10/2012 - Πηγή: 24wro
Την Τρίτη ενδέχεται να πραγματοποιηθεί η σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων, καθώς ο πρωθυπουργός θα πρέπει να...

έχει λάβει την έγκριση των κυρίων Βενιζέλου και Κουβέλη για τα μέτρα τα οποία θα πρέπει να είναι έτοιμα, έως την Σύνοδο Κορυφής την Πέμπτη.

Ωστόσο, ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών εκτιμά ότι είναι δύσκολο να κλείσει το πακέτο των μέτρων μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής. «Το πιθανότερο είναι να παμε σε έκτακτο
Εurogroup για την Ελλάδα», εκτίμησε το ίδιο στέλεχος.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις των δανειστών μας, οι οποίοι εντός της ημέρας θα έχουν νέα συνάντηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη για το θέμα των απολύσεων στο δημόσιο.

Η τρόικα απέρριψε το σχέδιο διαθεσιμότητας 15.000 δημοσίων υπαλλήλων έως το τέλος του έτους, ζητώντας να απολυθούν εκείνοι που υπηρετούν σε οργανισμούς που κλείνουν ή συγχωνεύονται. Η κυβέρνηση αντιπρότεινε να τεθούν σε διαθεσιμότητα και να απολυθούν οι επίορκοι και ακατάλληλοι υπάλληλοι.

Εμπλοκή σημειώθηκε και στις διαπραγματεύσεις για τις αλλαγές στα εργασιακά στον ιδιωτικό τομέα, καθώς η τρόικα θέτει θέμα κατώτατου μισθού, κατάργηση τριετιών ενώ ζητεί να περικοπούν ακόμα και αναδρομικά οι αποζημιώσεις λόγω απόλυσης, και να μειωθεί ο χρόνος προειδοποίησης στους 3 μήνες.

«Η κυβέρνηση οφείλει έστω για μία φορά να αρνηθεί τις παράλογες απαιτήσεις των τροκάνων, σε διαφορετική περίπτωση οι συνέπειες και οι κινητοποιήσεις θα είναι απροσδιόριστες» δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος.
Keywords
Τυχαία Θέματα