Συσσίτια απόρων ετοιμάζει ο Ηλίας Ψινάκης!

10:46 29/1/2012 - Πηγή: 24wro
Συναυλίες και διάφορα events σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή γνωστών...
καλλιτεχνών και όχι μόνο, ετοιμάζει ο δημοφιλής μάνατζερ κ.Ηλίας Ψινάκης, με στόχο την ενίσχυση των συσσιτίων απόρων, που πραγματοποιούν καθημερινά
εκκλησία και τοπική αυτοδιοίκηση. Όπως λέει χαρακτηριστικά ο ίδιος στο protothema.gr: «Καλός ο λαμπερός κόσμος της showbiz, αλλά όταν υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν ένα ζεστό πιάτο φαί,, τότε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα».

Τα νούμερα των απόρων και αστέγων, λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης, αυξάνονται δραματικά μέρα με τη μέρα. Οι εικόνες από τις ουρές συνανθρώπων μας στα συσσίτια που διοργανώνον δήμοι και ενορίες προβλημάτισαν και τον γνωστό μάνατζερ και δημοτικό σύμβουλο κ.Ηλία Ψινάκη, που αποφάσισε να αναλάβει πρωτοβουλίες, εκμεταλλευόμενος τις γνωριμίες τους αλλά και τη δημοφιλία του κυρίως ανάμεσα στο νεανικό κοινό.

«Κανένας λογικά σκεπτόμενος άνθρωπος, δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως μεγάλος αριθμός συνανθρώπων μας, όχι μόνο δεν έχουν τα αναγκαία για να επιβιώσουν, αλλά τους λείπει και ένα πιάτο ζεστό φαί. Τα νούμερα είναι γνωστά και προβληματίζουν και όσο δεν ασχολούμαστε αυτά θα αυξάνονται, με όσα συνεπάγονται. Άρα πρέπει να αντιδράσουμε ο καθένας από το μετερίζι του, κανένας άπορος και άστεγος να μη μείνει πεινασμένος. Στον πόνο του άλλου, δεν μπορείς ούτε να γελάς, αλλά ούτε να είσαι αδιάφορος» λέει με νόημα, εξηγώντας το … «σχέδιο» που έθεσε σε εφαρμογή, και ακούει στο όνομα : «1 ευρώ=1 μερίδα φαγητό», προκειμένου να μην υπάρχει άνθρωπος που θα υποφέρει και από την πείνα.

«Προγραμματίζουμε events ακόμη και συναυλίες, με είσοδο πάντα 1 ευρώ. Όχι περισσότερα. Με 1 ευρώ εξασφαλίζουμε την αγορά μιας μερίδας, ένα πιάτο φαί, για όποιον την έχει ανάγκη ουσιαστικά. Αν όλοι δώσουμε 1 ευρώ, τότε σίγουρα μπορούμε να βοηθήσουμε πολύ κόσμο, που ειδικά αυτή την εποχή αντιμετωπίζει ζήτημα επιβίωσης».

Όπως λέει, ήδη υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από ανθρώπους του θεάματος, των τεχνών, των γραμμάτων ακόμη και από τον αθλητισμό που θέλουν να συνδράμουν στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει, αλλά δεν θέλησε να αποκαλύψει ονόματα.

«Ιδέες υπάρχουν πολλές, τις οποίες θα αρχίσουμε να υλοποιούμε μόλις ολοκληρώσουμε τον πρώτο κύκλο επαφών με εκπροσώπους της εκκλησίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Και για να μην υπάρχει κάποια παρανόηση, η πρωτοβουλία μας στοχεύει στο να βοηθηθούν συνάνθρωποι μας που έχουν ανάγκη και όχι να προβληθούμε εμείς. Ο καθένας αντιλαμβάνεται πως δεν έχουμε ανάγκη προβολής,. Με τον ανθρώπινο πόνο δεν παίζεις, Εξάλλου, πολλοί επώνυμοι μου ζήτησαν να συμβάλλουν, ανώνυμα και αθόρυβα» λέει ο κ.Ψινάκης, που μετά την «ευλογία» του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.Ιερώνυμου και του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.Άνθιμου, συναντήθηκε και εξασφάλισε το «ΟΚ» και του δημάρχου Αθηναίων κ.Γιώργου Καμίνη και Θεσσαλονίκης κ.Γιάννη Μπουτάρη.

Αν και δεν θέλησε να αποκαλύψει «επώνυμους» που στηρίζουν στην προσπάθεια του, ο κ.Ψινάκης αναφέρθηκε
Keywords
Τυχαία Θέματα